Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fabrika akumulatora Sombor zvanično ima novog vlasnika

  Švajcarska kompanija „Batagon internacional AG“ i zvanično je postala vlasnik Fabrike akumulatora Sombor (FAS), i to po ceni od 7,35 miliona evra. Radnici mogu da računaju samo na deo zaostalih primanja, a koliko će im biti isplaćeno, biće poznato tek na proleće kada se saberu troškovi stečaja, pišu Večernje novosti.

  Odbor poverilaca FAS-a je početkom decembra prihvatio ponudu švajcarskog preduzeća i odobrio stečajnom upravniku Predragu Ljuboviću da postupak prodaje somborskog FAS-a privede kraju. Ljubović veruje da će novi vlasnik ispoštovati sve stavke iz ugovora i nada se da će proizvodnja brzo biti obnovljena. Prema rečima stečajnog upravnika FAS, „Batagon“ ima rok od 15 dana od potpisivanja ugovora da uplati sedam i po miliona evra.

  Na početku prodaje procenjena vrednost nekadašnjeg somborskog giganta bila je 24,57 miliona evra. Novac na ime neisplaćenih zarada čeka više od 800 bivših radnika fabrike, a njihova potraživanja, kako se procenjuje, iznose oko 400 miliona dinara. Stečaj u Fabrici akumulatora otvoren je pre više od dve i po godine, kada su počeli problemi u Koncernu „Farmakom MB“, čiji je deo bila i somborska fabrika.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Logo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE