Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TikTok

  Evropska komisija ZABRANILA zaposlenima TikTok: Šta je razlog?

  Izvršni direktori IT sektora zatražili su od svih zaposlenih u Evropskoj komisiji da deinstaliraju aplikaciju društvene mreže TikTok sa svojih službenih telefona, kao i ličnih uređaja koje koriste na poslu, pozivajući se na problem zaštite podataka.

  Zahtev zvaničnika Evropske unije za deinstaliranje kineske društvene mreže TikTok zaposleni u Evropskoj komisiji su dobili putem mejla.

  „Da bismo zaštitili podatke Komisije i povećali bezbednost naše celokupne sajber zajednice, uprava Evropske komisije je odlučila da se zabrani upotreba aplikacije TikTok na službenim i ličnim uređajima koji se koriste preko mreže Evropske komisije“, stoji u mejlu.

  Zatraženo je da službenici to učine što je pre moguće, a najkasnije do 15. marta. Za one koji se ne pridržavaju postavljenog roka, korporativne aplikacije poput službene elektronske pošte i Skajpa više neće biti dostupne.

  Tiktok najposećeniji sajt

  TikTok (Pixabay)

  Mera uvedena na osnovu zabrinutosti za bezbednost podataka koja se odnosi na aplikaciju ima za cilj zaštitu podataka i sistema za zaštitu od potencijalnih sajber napada.

  „Razočarani smo ovom odlukom, za koju verujemo da je pogrešno doneta i zasnovana na zabludama. Kontaktirali smo Komisiju da im dostavimo podatke i objasnimo kako štitimo podatke 125 miliona ljudi širom Evropske unije svakog meseca“, rekao je portparol TikToka za Evroaktiv.

  Prošlog novembra, TikTok je priznao da bi se ličnim podacima korisnika moglo pristupiti iz kineskog sedišta. Priznanje je usledilo kada je Forbs otkrio da je aplikacija korišćena za špijuniranje novinara.

  Kineska aplikacija je nedavno zabranjen na vladinim uređajima u Sjedinjenim Državama na državnom i saveznom nivou. Iako nijedna evropska vlada nije pratila američki primer, navodno su holandski zvaničnici bili protiv upotrebe TikToka.

  Prošlog meseca, generalni direktor TikToka, Šuo C Čev, sastao se sa zvaničnicima Evropske unije, koji su mu rekli da će njegovoj kompaniji trebati mnogo vremena da povrati prokockano poverenje.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE