Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo zašto ministarka Gordana Čomić ne reaguje na uvrede novinarki? (VIDEO)

  Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je da njen resor nije nadležan za politički dijalog, već da je on u nadležnosti Narodne skupštine i Evropskog parlamenta.

  „Eto to je problem što nećemo da čitamo. Niko neće ništa da čita. Politički dijalog je u nadležnosti Narodne skupštine i Evropskog parlamenta, i Ministarstvo može da bude samo alat, ako Narodna skupština ili Evropski parlament zatraži bilo šta od nas da radimo za njih. Mi nismo nadležni za politički dijalog, niti možemo biti, on je nadležnost parlamentaraca iz Evrope i Srbije“, preneo je njenu izjavu N1.

  Na pitanje da li to znači da neće reagovati na etiketiranja političkih protivnika u parlamentu, Čomić je rekla da hoće, ali posredno, tako što će se baviti „političkom kulturom i smanjenjem nečitanja i nevaspitanja u društvu, jer je ono štetno za sve“.

  Upitana zašto se nije oglasila posle seksističkih uvreda koje je folk pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, uputio novinarki N1 Žaklini Tatalović tokom svog gostovanja na TV Pink, ministarka Čomić je rekla da je to “zato što je posao vladavine prava da taj posao uradi onaj ko je iz budžeta plaćen da to radi”.

  “Saopštiti svoj stav mogu sasvim lako i jednostavno. Onda je problem ako vam se sviđa kad kršim svoje nadležnosti u jednom slučaju, da li će vam se sviđati u svakom drugom slučaju. Ovde je tema medij, kao što je u drugim slučajevima verbalnih pretnji tema ministarstvo policije, ili u slučaju zlostavljanja neko državno ministarstvo. Ovde je tema medij, a članu Vlade je zabranjeno da komentariše kako mediji treba da rade, kao što je članu Vlade zabranjeno da komentariše sudske istrage i tužilačke postupke”, navela je ona.

  Dodala je i da u okviru svoji nadležnosti može imati dijalog o odgovornosti onih koji su zaduženi da se u medijima to ne dešava.

  Izvor: N1

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE