Evo u koju industriju sada ulažu Amazon i Gugl (a nije tehnologija)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo u koju industriju sada ulažu Amazon i Gugl (a nije tehnologija)

  Amazon i Gugl su velike i jake kuće koje uvek “pogađaju” (šta god da pokrenu). Oni zaista znaju šta rade, tako da kada te kompanije “ubace tonu” novca u neku novu industriju, onda na to treba obratiti pažnju.

  Veovatno se pitate koja je to “magična” industrija u koju sada ulažu? Nijedna druga do industrija kućnih usluga.

  Sigurno se pitate šta tu ima toliko zanimljivo – dosadno je, tradicionalno i nema tehnologije. Stvari su ipak malo drugačije.

  Ne možemo da poreknemo da kućna industrija nije uzbudljiva kao dronovi, uzgoj laboratorijskog mesa i slično, ali to ne znači da nije atraktivna i profitabilna. Kućne usluge, prema jednoj listi iz 2016. godine generišu oko 400 milijardi dolara prihoda godišnje.

  Kako Amazon i Gugl prave tolike “uplive” u kućne usluge

  Ukratko: Amazon i Gugl imaju sada svoje proizvode koji zadovoljavaju kućne usluge – “Amazon Home Services” i “Google Local Services”.

  Kako funkcionišu: Primer za Amazon – ako kupac kupi sudoperu, Amazon će ga pozvati da rezerviše instalaciju za nju. Jednom kada klijent odgovori pozitivno, Amazon će upozoriti kompanije koje pružaju usluge u toj oblasti na mogućnost angažovanja i pustiti ih da preuzmu odatle.

  Gugl je nedavno “lansirao” svoj proizvod koji smo naveli. Omogućava preduzećima za kućne usluge da prikažu “mali zeleni štit – Gugl zajamčeno” pored Gugl unosa. To ukazuje da je taj biznis licenciran i osiguran, što klijentima daje sigurnost da ga iskoriste.

  Kako to unovčiti

  Ako trenutno niste u industriji kućnih usluga, ovo je odličan trenutak za osnivanje kompanije za rad u toj oblasti. Industrija nije toliko zasićena, pa se pobrinite da brzo izgradite brend, dok nema mnogo konkurencije.

  A ako ste već u toj oblasti, razmslite o novim uslugama i izgradnji boljeg odnosa sa klijentima.

  Izvor: BIZLife/Inc.com

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE