Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evo šta se desi kada policajac zaustavi taksi BEZ VOZAČA (VIDEO)

  Nijedna tehnologija nije savršena. Čak i samovozeći automobili obučeni da poštuju saobraćajne zakone će naići na probleme zbog kojih počine prekršaj.

  Vozilo kompanije koja omogućava taksi vožnju bez vozača „Cruise“, nedavno je imala bliski susret sa policijom i to zbog isključenih svetala tokom noći.

  Cruise svoje usluge taksi vozila bez vozača pruža već dva meseca u San Francisku, i već su imali prilike da se susretnu sa policijom zbog isključenih svetala, piše The Verge.

  Nakon što je policija zaustavila „Chevy Bolt Cruise vozilo“, policajac je prišao do prozora i neuspešno probao da otvori vrata vozila. Nakon toga se okrenuo da se vrati do svog vozila, a autonomni Cruise taksi je polako počeo da se udaljava. U 99 odsto slučajeva ovo je idealni scenario za policijsku jurnjavu, ali se taksi automobil nedugo zatim zaustavio i uključio sva četiri žmigavca.

  Policijac je ponovo prišao, izašao iz automobila i vrteo se oko njega, verovatno pokušavajući da sazna kako da auto uključi svetla zbog kojih ga je zaustavio.

  Prema izjavi predstavnika kompanije Cruise, njihovo vozilo nije pokušalo da pobegne, kako se to činilo, već je krenulo ka bezbednijoj lokaciji za zaustavljanje. Oni su takođe izjavili da je vozilo zaustavljeno zbog neuključenih svetala, i da je taj problem rešen.

  Oni su dodali da je policija kontaktirala predstavnike kompanije Cruise i da su ovoga puta izbegli kaznu, jer sarađuju sa policijom, koja zna kakvu interakciju može da ima sa njihovim automobilima i koji broj treba da okrenu u ovakvim situacijama.

  Cruise na ulicama od 2017.

  Cruise koristi LiDAR tehnologiju za autonomnu vožnju. Od 2017. ova vozila su bila na raspolaganju njihovim zaposlenim, a od pre dva meseca, ova kompanija je pokrenula taksi uslugu u San Francisku. Sa druge strane autonomna vozila beleže ozbiljno dobre rezultate u trkama u kojima se ponašaju mnogo bolje nego ljudski vozači.

  Ono što je zabrinjavajuće je činjenica da na Cruise vozilu nisu radili farovi, iako im je za sada dozvoljeno da voze samo između 22h i 06 ujutru, što je vreme kada su svetla veoma važna. Da li je u pitanju kvar svetala ili neka softverska greška, ostaje da kompanija ispita, ali bi bilo pametno da se pozabave ovim ključnim aspektima i sistemima upozorenja koji proveravaju da li sve na kolima radi, pre nego što izađu na ulicu.

  Pravilno funkcionisanje automobila koji imaju mogućnost autonomne vožnje je bitno, kako zbog bezbednosti, tako i zbog opšte percepcije ovih vozila u javnosti. Ne treba zaboraviti da je samo-vozeći Uber taksi udario i ubio pešaka 2018. godine zbog greške u softveru koja je ugasila fabrički sistem automatskog kočenja.

  Cruise vozilo bez vozača na ulicama San Franciska

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE