Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

   Glamour Aesthetic

  „Estetskim intervencijama moramo negovati lepotu žena i muškaraca“

  Piše: Dr sci. med. Maja Jevđević Specijalista estetske medicine i vlasnica ordinacije Glamour Aesthetic

  Od početka svoje karijere u estetskoj medicini, a to je bilo pre 15 godina, zalažem se za prirodan izgled i za mene je on uvek u trendu , iako smo na žalost svedoci prenaglašenosti i loših radova. Moj princip je da estetskim intervencijama negujem lepotu žena i muškaraca, korigujem nedostatke, preveniram starenje, ali uvek sa merom.

  U mojoj praksi, rad sa merom podrazumeva da osoba nakon tretmana ili intervencije izgleda lepše, da okolina to primećuje, ali da niko ne zna šta je radila. To je moj cilj.

  Estetske intervencije su sve prisutnije u životu običnog čoveka. Ranije je estetska medicina bila rezervisana samo za određenu populaciju i često je čak plasirana kroz negativnu konotaciju. Danas, zahvaljujući prvenstveno digitalnim medijima, lekari mogu direktno da edukuju pojedince i približe im sve prednosti ove grane medicine.

  A kada je estetika tako blizu „običnog” čoveka, koji ima svoju viziju lepote, kao i svoja očekivanja, na prvo mesto dolazi odnos lekar–pacijent, odnosno poverenje. Najveći deo vremena ostavljam za prvi pregled i razgovor sa svojim pacijentima. Samo tako mogu da razumem sta pacijent želi, odnosno šta je to što mu smeta kada se vidi u ogledalu ili slika selfi. Na osnovu analize celog lica, pacijentu dajem svoje mišljenje. To je tzv. whole face pristup. Nakon toga, u zavisnosti od finansijskih i vremenskih mogućnosti pacijenta, napravim plan. Kada se ovako radi, sve je jasno i nema nerealnih očekivanja.

  Cilj svakog posvećenog lekara je da sve intervencije imaju rezultate na duže staze

  Važno je uvek imati na umu da godine ne možemo izbrisati, niti zaustaviti vreme, ali treba da budemo svesni da možemo uticati na to da i sa godinama izgledamo lepo i osećamo se dobro. Ko je ovo osvestio pre nekoliko godina, sada je već ponosan na rezultat svog truda. Pre isticanja različitih metoda za eliminaciju znakova starenja, uvek ističem da su one samo jedna karika u lancu zadovoljnih žena i muškaraca. Ljudi koji ulažu u svoje zdravlje, fizičko i mentalno, vitalnost i lepotu, pronašli su svoj eliksir. Samo sa tom sinergijom imamo celinu.

  Estetske intervencije ne treba da budu kao šminka, koju ćemo naneti i skinuti po potrebi, one treba da budu konstantne, ali suptilne i u skladu sa prirodnim izgledom.

  Kroz svoju praksu u ordinaciji nudim različite neinvazivne, nehirurške intervencije, koje prvenstveno preveniraju starenje. Tu spadaju svi regenerativni tretmani poput egzozoma, polinukleotida, prp-faktorima rasta iz krvne plazme, mezoterapijski kokteli i skin busteri, čime se podstiču bioregeneracija tkiva, stvaranje kolagena i hidratacija. Kod pacijenata sa vidljivim znakovima starenja moraju se primeniti neke druge metode poput hijaluronskih filera, botulinskog toksina, popularnog botoksa, aptos lifting konaca i različite aparaturne metode poput lasera i radio-frekvence.

  Cilj svakog posvećenog lekara je da sve intervencije imaju rezultate na duže staze. U svakom segmentu života, pa i ovde, važi pravilo da je za uspeh neophodno vreme i da se radi o složenom procesu koji iziskuje vreme i posvećenost. Zato moji pacijenti znaju da nije dovoljno samo jednom doći i „podmladiti se”.

  Kombinacija različitih procedura, koja se za svakog pacijenta kreira individualno, kao i kontinuitet su ono što daje fenomenalne rezultate i što traje.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

   

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: Nevena Đorđević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE