EPS demantuje DS: Cena bagera je 35 miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EPS demantuje DS: Cena bagera je 35 miliona evra

  Elektroprivreda Srbije (EPS) demantovala je navode Demokratske stranke o nabavci rotornog bagera za kop “Radljevo” i objavila da je ugovorena cena sa montažom 35.489.827 evra.

  Demokratska stranka je saopštila je da je EPS u procesu nabavke bagera i da bi za taj posao moglo da bude potrošeno tri miliona evra više nego što je potrebno.

  “Rotorni bager koji se nabavlja košta oko 30 miliona evra, a sa montažom ceo posao ne može da košta više od 35 miliona evra. Prema rečima radnika, EPS je već dogovorio ovaj posao u iznosu od čak 38 miliona evra”, navela je ta stranka.

  U saopštenju EPS je istaknuto da su podaci iz tenderskog procesa javni i svi zainteresovani mogu da ih provere na portalu javnih nabavki.

  “Tokom postupka nabavke ispoštovane su sve procedure, a očigledno je da se izvorima DS pričinilo dodatnih tri miliona evra”, navodi se u saopštenju EPS.

  Kako je objašnjeno, na tender su 1. jula 2021. godine dostavljene dve ponude i ugovor je dodeljen prvoplasiranom konzorcijumu koji čine Energotehnika–Južna Bačka, renomirana nemačka kompanija Tisenkrup (Thyssenkrupp Industrial Solutions A.G), kao i domaće firme ATB FOD Bor, Fabrika železničkih vozila Želvoz, Preduzeće Euro – Metal Ub, Feromont inženjering Beograd, Goša montaža, Logo centar Vrbas, DOO IT inženjering Beograd, Elektromontaža Kraljevo, Vatrosprem inovacije Beograd i BPP Group Beograda.

  Druga ponuda od poljske kompanije iznosila je 45 miliona evra i odbijena je kao neispravna jer je bila veća od procenjene vrednosti nabavke, dodaje se u saopštenju EPS.

  Izvor: Beta

  Foto: EPS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE