Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EPS će PREPOLOVITI RAČUNE građanima koji su bili bez struje 24 sata

  Građani koji su zbog snega bili bez struje duže od 24 sata dobiće od Elektroprivrede Srbije umanjene decembarske račune.

  Prema saopštenju Vlade Srbije, EPS će ovim građanima računati upola manji broj utrošenih kilovata.

  „Vlada Srbije donela je na sednici Zaključak o saglasnosti da se krajnjim kupcima električne energije na teritoriji Srbije, na područjima u kojima je u decembru 2021. godine usled snežnih padavina došlo do nenajavljenih prekida u snabdevanju električnom energijom duže od 24 sata kumulativno, umanji utrošeni broj kilovat sati za mesec decembar 2021. godine u iznosu od 50 odsto“, saopštila je Vlada Srbije.

  Kako se navodi u saopštenju, polazeći od odgovornosti svih energetskih subjekata za sigurnost snabdevanja električnom energijom, „predloženo je da solidarno učestvuju u pokriću troškova umanjenja“.

  Upola manje kilovata ne znači automatski i upola niže račune, jer građani svakog meseca osim utroška električne energije plaćaju i dodatne troškove, od kojih su neki i fiksni i naplaćuju se i kada je potrošnja – nula kilovata. Među njima je i „trošak garantovanog snabdevača“.

  Podsetimo, pre dva dana je, na javnoj sednici Vlade Srbije, predsednik Aleksandar Vučić poručio v.d. direktoru ODS Bojanu Atlagiću da pronađe način da se izvini građanima koji nisu imali struju 24 sata i predložio da njima računi budu niži za 50 odsto.

  5 stvari koje smo čuli o kolapsu u EPS-u i ne verujemo svojim ušima

   

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE