Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grčić negira optužbe Sindikata EPS, organizator protesta smenjen

  Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić izjavio je da su netačne optužbe iznete danas na protestu ispred upravne zgrade kompanije da su uskraćena prava zaposlenih po osnovu zakona i Posebnog kolektivnog ugovora.

  Protest je organizovao Sindikat radnika EPS-a, čiji predsednik Milan Đorđević koji je, kako je u saopštenju naveo Grčić, danas smenjen.

  „Sa lažnim predsednikom sindikata radnika EPS neću voditi nikakve razgovore u atmosferi pretnji, ucena i manipulacija. Milan Đorđević Đokin, upravo smenjeni predsednik Sindikata radnika EPS, svojevoljno je promenio dogovor da razgovaramo danas u 11 časova i naknadno pozvao svoje pristalice da u 9 časova ujutru protestuju ispred zgrade EPS, te ne vidim razlog da u takvim uslovima vodimo bilo kakav razgovor“, kazao je Grčić.

  Kako je naveo, pet sindikalnih organizacija napustilo je Đorđevićev sindikat i u okviru EPS-a oformilo zaseban sindikat, čime se dovodi u pitanje dalje važenje Statuta sindikata radnika EPS-a kao i do sada postojeća organizacija sindikata.

  „Milan Đorđević je izgubio legitimitet da se i dalje predstavlja kao predsednik i objavljivanjem netačnih informacija poziva zaposlene ‘u borbu’ protiv EPS i države“, rekao je Grčić i dodao da  probleme unutar sindikata treba da rešavaju predstavnici sindikata sami, „a ne da koristite i zloupotrebljavaju energetsku krizu uz konstantne pretnje“.

  „Briga za radnike na spisku tema za sastanak im je na poslednjem mestu, automobili su na vrhu liste. Glavni razlog njegovog besa i napada je to što su im oduzete sindikalne privilegije, a službene automobile koristili su i u privatne svrhe. Ako prelazak 30.000 kilometara za šest meseci nije zloupotreba privilegija, onda ne znam šta je“, naveo je Grčić u saopštenju.

  On je istako da Đorđević „pominje ucene i nasilje koje ne postoji, opasnom retorikom dovodi u zabludu zaposlene i preti protestom, što je krivično delo“, o čemu će EPS obavestiti sve nadležne institucije.

  Prethodno je saopšteno da je Glavni odbor Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) opozvao na sednici dosadašnjeg predsednika Milana Đorđevića, a za novog predsednika je izabran Radosav Krsmanović iz Sindikalne organizacije EPS-a „Kolubara“ iz Lazarevca koja je saopštila tu odluku.

  Oko stotinak radnika EPS-a, članova Sindikata, protestovali su danas ispred upravne zgrade EPS-a zbog toga što, kako su naveli, radnicima te kompanije nije isporučen ugalj koji su uplatili za predstojeću zimu, a istovremeno se isporučuje privatnim stovarištima.

  Štrajk radnika EPS-a ispred centrale u Beogradu – čime su nezadovoljni?

  Izvor: Beta

  Foto: EPS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE