Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EKONOMSKI TIGAR: Iste čizme u Nemačkoj upola jeftinije nego u Srbiji (FOTO)

  Zara je zasigurno jedan od najpopularnijih modnih brendova i Srbiji. Redovi ispred njenih prodavnica tokom bilo kog sniženja redovno su najduži, akcije putem onlajn prodavnice najavljuju se i čekaju danima, a najpopularniji komadi „otimaju“ se iz korpe i nestaju u roku od sat vremena.

  Kod nas Zara važi za brend srednjeg pa i višeg cenovnog ranga u poređenju sa prosečnom platom u Srbiji, što je i razlog zbog koga se akcije ovog modnog brenda čekaju sa većim žarom od plate.

  Najveća sniženja uglavnom budu, kao i kod ostalih brendova, pred izlazak nove kolekcije, te se može reći da je kraj godine vreme kada svi očekuju najveće akcije.

  Međutim, nakon fotografije jednih zimskih čizmi sa sajta Zare koja se poslednjih dana masovno deli na društvenim mrežama, možemo ili da posumnjamo u sve naše teorije o sniženjima ili da zaista pomislimo da je Srbija ekonomski tigar.

  Naime, neko se dosetio da uporedi cene čizmi na akciji sa Zarinog sajta u Nemačkoj i Srbiji i rezultat je prilično iznenađujući i neočekivan.

  Čizme čija je redovna cena u Nemačkoj 89,95 evra (oko 10.600 RSD) snižene su 65% te sada koštaju 29,99 evra (oko 3.500 RSD). Dok su u Srbiji te iste čizme čija je redovna cena 11.990 dinara (101.95 EUR) snižene 30% te sada koštaju 7.990 dinara (67.94 EUR).

  U međuvremenu, cena ovih čizmica u Nemačkoj dodatno je pala za 5%, na 25,99 evra (oko 3.000 RSD), dok je u Srbiji i dalje na 7.990 dinara.

  Po ovoj razlici u cenama reklo bi se da možda više zarađujemo od Nemaca, ali ukoliko uporedimo prosečne zarade građana dve države razlika je i više nego očigledna u njihovu korist.

  Naime, u 2019. prosečna mesečna neto zarada (zarada bez poreza i doprinosa) u Nemačkoj iznosila je 2.075 evra, dok je prosečna bruto mesečna zarada u istoj godini iznosila 3.095 evra. Sa druge strane, u Srbiji je 2019. godine prosečna neto zarada po prvi put dostigla 500 evra.

  Izvor: BIZLife

  Foto: screenshot/Zara

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE