Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ekologija, Unsplash

  Ekologija: Kako Apple eliminiše svoj ugljenični otisak

  Realnost u kojoj živimo potvrđuje koliko je prirodi potreban odmor od štetnih emisija, zagađenja i drugih ljudskih intervencija koje su prouzrokovale velike ekološke promene. Dok se svet okreće očuvanju prirode i smanjenju emisija ugljen dioksida, Apple se izdvaja kao kompanija koja odlučno radi na rešavanju ovih problema.

  Freepik, ekologija

  Planeta, Freepik

  Potpuna neutralnost ugljenika do 2030.

  Apple se obavezao da će postići potpunu neutralnost ugljenika u svojoj proizvodnji do 2030. godine, bilo da se radi o kreiranju uređaja, logistici ili drugim akcijama, a 12. septembra predstavljen je prvi proizvodi bez ugljičnog otiska – Apple Watch 9. Novi model sata ispunjava sledeće stroge kriterijume: 100% čista električna energija za proizvodnju proizvoda, 30% recikliranih materijala i 50% isporuka bez učešća vazdušnog transporta.

  Kućište sata je napravljeno od recikliranog aluminijuma, a inovaciji su podlegli i kaiševi. Kompanija je napustila kožnu verziju u korist dve nove ekološki prihvatljive opcije – silikonskog kaiša od reciklirane plastike i tekstilnog, napravljenog od nekadašnjih ribarskih mreža.

  Apple watch

  Apple watch (Unsplash)

  Održiva budućnost

  Izvršni direktor Apple-a, Tim Kuk, smatra da inovacije zahvaljujući kojima je moguće smanjiti štetu nanesenu životnoj sredini, doprinose stvaranju novih energetski efikasnih proizvoda i omogućavaju upotrebu čistie energije na celoj planeti.

  Freepik

  Ekologija, Freepik

  Zaštitom prirode rastu inovacije i stvara se nova era. Ove strategije će doprineti povećanju broja radnih mesta, što će kasnije podstaći ekonomiju. Apple smatra da je preduzimanje inicijative za smanjenje ugljičnog otiska prvi korak ka globalnim promenama.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Freepik, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE