Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dugalić: Jednostrano raskidanje ugovora zbog jedne sudske presude urušilo bi pravni sistem

  Generalni sekretar Uduženja banaka Srbije Veroljub Dugalić rekao je danas da bi jednostrano raskidanje ugovora zbog jedne sudske presude da je premiju osiguranja stambenih kredita Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) trebalo da plati banka, a ne korisnici kredita, urušilo pravni sistem.

  On je na konferenciji za novinare rekao da je „ugovor temelj pravnog sistema“.

  „Svi koji pozivaju građane da raskinu ugovor sa bankom zbog toga što je doneta jedna sudska presuda prema kojoj je osiguranje za stambeni kredit kod NKOSK trebalo da plati banka, a ne klijent zanemarili su činjenicu da su potpisivanjem ugovora obe strane pristale na uslove i ne mogu opozvati potpis“, rekao je Dugalić.

  Dodao je da ugovor za potpisnike ima snagu zakona i obavezuje ih da ga poštuju.

  On je istakao da je paradoksalno da je sud prihvatio jednostrano raskidanje ugovora jer bi to značilo da bi svako posle mnogo godina mogao da se predomisli i raskida ugovore.

  „Za nas je nezamislivo da takva presuda opstane, a ne znam da li su i klijenti sigurni da je to u njihovom interesu jer su plaćanjem osiguranja kod NKOSK dobili nižu kamatu na kredit“, rekao je Dugalić.

  Treći osnovni sud u Beogradu je prošle nedelje je doneo prvostepenu presudu da je premiju osiguranja stambenih kredita kod NKOSK trebalo da plate banke, a ne da taj trošak prebace na korisnike kredita.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  • Saša

   kako to sto su lagali klijente i potkradali ih sve ove godine nije urušilo sistem. U svim zemljama je drzava zastitila gradjane osim kod nas. Sramota! to samo govori koliko su nam instutucije snažne.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE