Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Državni organi slabo štede struju: Vučićev kabinet najrevnosniji

  Uprava za zajedničke poslove republičkih organa je napravila pregled potrošnje struje u objektima u njenoj nadležnosti u septembru prošle i ove godine.

  Predsedništvo Srbije je u septembru uštedelo 31,24 procenta električne energije, a Vlada Srbije 16,49 odsto, što je iznad preporučene granice od 15 odsto, ali je sveukupna ušteda struje u državnim organima bila svega 6,24 odsto, saopštila je Uprava.

  Prenoseći podatke o uštedi električne energije u državnim organima, Uprava je navela da je ukupna ušteda električne energije u spetembru ove godine u odnosu na septembar 2021. bila 6,24 odsto.

  Ministarstva koja se nalaze u Nemanjinoj 22-26 smanjila su potrošnju kilovata za svega 4,64 odsto, a skromna ušteda od 3,56 procenata zabeležena je i u Palati Srbije na Novom Beogradu.

  Prema Preporukama za uštedu električne i toplotne energije koje je donelo Ministarstvo rudarstva i energetike, trebalo bi da vlada i lokalne samouprave odgovore na energetsku krizu koja je dovela do nedostatka nekih energanata i velikog rasta cena energije, odgovore uštedom struje i grejanja od 15 procenata.

  Beta

  Državne institucije i preduzeća imala su rok do 15. septembra da Ministarstvu energetike i rudarstva dostave plan štednje električne energije. Ministarstvo je krajem septembra svima u javnom sektoru poslalo spisak preporuka mera štednje.

  OBUCI SE ADEKVATNO: U Vladinim liftovima uputstva za štednju struje (FOTO)

  Izvor: RTS, N1

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE