Država PREUZELA od Srbijagasa vlasništvo nad preduzećem Transportgas

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država PREUZELA od Srbijagasa vlasništvo nad preduzećem Transportgas

  Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović potpisala je sa direktorom “Srbijagasa” Dušanom Bajatovićem ugovor, kojim vlasništvo nad “Transportgasom” prelazi sa “Srbijagasa” na Republiku Srbiju i ocenila da potpisivanje tog ugovora predstavlja prvi korak u reformisanju ne samo “Srbijagasa”, već gasnog sektora u Srbiji.

  Prema njenim rečima, potpisivanjem ovog ugovora Srbija je dobila nezavisnog operatera za gas.

  “Važno je da gradimo magistralne gasovode, da se povezujemo sa regionom i cenu gasa učinimo održivijom, kako za građane, tako i za privredu. Ova godina je izuzetno važna i kada govorimo o zelenoj Srbiji i zelenoj energetici i gasne elektrane će biti od ogromnog značaja za energetsku bezbednost Srbije”, navela je Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

  Bajatović je rekao da će “Srbijagas”, u saradnji sa Vladom Srbije i resornim ministarstvom, aktivno raditi na ispunjavanju zahteva za ubrzanom gasifikacijom Srbije, ali i na sprovođenju plana restrukturiranja, kako bismo ispunili zahteve za otvaranje klastera 4.

  “Gasna industrija u narednom periodu trebalo bi da bude od globalnog značaja za sve koji žele da investiraju u Srbiji”, istakao je Bajatović.

  “Srbijagas”, u skladu sa Akcionim planom za sprovođenje reorganizacije preduzeća, između ostalog očekuje izmena osnivačkih akata “Srbijagas” i “Transportgas Srbija”, kao i objavljivanje javnih konkursa za direktore oba preduzeća, navodi se u saopštenju Ministarstva.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIC/DS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE