Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država deli 12 stanova, glavna nagrada 56 m2 u „BG na vodi“

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali pozvao je građane da pri svakoj kupovini traže fiskalni račun i učestvuju u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, u kojoj se može osvojiti ukupno 60 automobila i 12 stanova.

  Do danas su građani za nagradnu igru poslali 140.000 koverata, što je 1,4 miliona računa“, kazao je on na konferenciji za novinare i podsetio de će prvo izvlačenje, prve faze nagradne igre, biti 21. novembra.

  Istakao je da je cilj nagradne igre podsticanje svesti građana o tome da prilikom svake kupovine treba da traže fiskalni račun, kako bi se u budžet od poreza slilo što više novca za zdravstvo, socijalnu zaštitu, obrazovanje i druge namene.

  Pravila nagradne igre

  Mali je kazao da se u svakoj koverti mora naći najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda o plaćanju karticom, vrednosti ne manje od 100 dinara po računu.

  Predstavnik Kabineta predsednice Vlade Srbije Vukašin Grozdić kazao je da pravo da učestvuju u nagradnoj igri imaju sva punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Srbije.

  Prema njegovim rečima, računi ne smeju da budu stariji od 1. septembra ove godine, a novina je što mogu da se šalju i isečci za instant plaćanje, odnosno skeniranje IPS QR koda.

  Precizirao je da se isečci i slipovi kartica ne mogu slati u istoj koverti.

  (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

  „Sva pravila o tome kako treba da izgleda fiskalni račun i šta mora da sadrži, kako bi bio validan za učešće u nagradnoj igri, biće objavljena na sajtu uzmiračun.rs ali i u dnevnom listu Politika“, rekao je on.

  Koverte se, kako je dodao, besplatno šalju preko Pošte Srbije, sa naznakom sa prednje strane „Uzmi račun i pobedi 2020.“, dok je sa zadnje strane potrebno navesti ime i prezime, adresu i kontakt telefon.

  „Sve koverte koje ne stignu na dan izvlačenja, biće prebačene za sledeći krug izvlačenja, a jedan učesnik može učestvovati u nagradnoj igri sa neograničenim brojem koverata“, rekao je Grozdić.

  Naveo je da će prvi deo nagradne igre trajati od 15. novembra do 26. decembra ove godine.

  „Ukupno će se u prvom krugu organizovati šest izvlačenja i to svake subote, počev od 21. novembra od 17.55 u direktnom prenosu na prvom programu RTS-a„, kazao je Grozdić.

  Nagrade

  Nagradni fond u prvom krugu igre čini šest stanova i 30 vozila marke „fiat 500 L“.

  Stanovi su, kako je rekao, u naselju „Zemunske kapije“ i to trosoban stan od 70 kvadratnih metara, kao i četiri dvosobna stana površine po 50 kvadrata, dok je glavna nagrada jednosoban stan u „Beogradu na vodi“ od 56 kvadratnih metara.

  On je naveo da je organizovano i takmičenje gradova i opština za šta je izdvojeno ukupno 180.000 evra, a novac će dobiti one lokalne samouprave čiji građani budu poslali najviše fiskalnih računa po glavi stanovnika.

  Lokalne samouprave su podeljene na male, srednje i velike, a iz svake će se birati po tri pobednika, koji će dobiti po 20.000 evra koji mogu da upotrebe za neki projekat od značaja za zajednicu.

  Direktorka Poreske uprave (PU) Srbije Dragana Marković rekla je da su analize efekata prethodne nagradne igre, koju je uradila PU, pokazala da rast prometa evidentiran preko fiskalnih kasa malih obveznika od 30 odsto.

  (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

  „To je pravi pokazatelj uspešnosti kampanje i nagradne igre“, ocenila je ona.

  Precizirala je i da je najveće povećanje prometa za vreme trajanja nagradne igre, od 83,5 odsto evidentirano, u trgovini na malo i uslugama u vezi sa popravkom motornih vozila.

  Istakla je i da nagradna igra podstiče podizanje svesti o značaju fiskalnih računa.

  „Cilj nagradne igre je uspostavljanje fiskalne discipline u svrhu suzbijanje sive ekonomije“, rekla je Marković i pozvala građane da pri svakoj kupovini traže fiskalni račun.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay, ilustracija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE