Društveno odgovorno poslovanje u službi umetnosti

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Društveno odgovorno poslovanje u službi umetnosti

  Svakog septembra Beograd postaje svetska prestonica pozorišta, kulture i umetnosti, pa je saradnja institucija kulture i cele poslovne zajednice od krucijalnog značaja za opšti društveni napredak.

  Festival BITEF jedan je od sinonima tradicionalnog kulturnog događaja u Srbiji.

  Neophodnu dodatnu podršku održavanju tog festival pružile su i vodeće kompanije Srbije, među kojima je i Carnex.

  Nedostatak razumevanja velikih kompanija kada je u pitanju umetnost i njihova udaljenost od centara i nosilaca kulture, trend je koji treba prevazići.

  Podrškom koju Carnex pruža BITEF-u, kompanija želi da svojim primerom ukaže na način kako se taj izazov može efikasno izmeniti. Dugogodišnje ulaganje u održavanje kvaliteta i tradicije sada rezultira zajedničkim naporom dveju institucija da podstaknu osećaj odgovornosti svih drugih za napredak zajednice u kojoj živimo.

  Carnex ove godine obeležava 60 godina rada, a Bitef puni 52, zato su tradicija i kvalitet bili presudni faktori za udruženje snaga Carnexa i Bitefa.

  “Prepoznajemo regionalni značaj koji festival ima i želimo da budemo deo tog pozitivnog uticaja na razvoj kulturne baštine. Smatramo da je posebno važna podrška tradicionalnim festivalima i manifestacijama koje su deo našeg identiteta i karaktera. Takođe, naš stav je da je saradnja institucija kulture i poslovne zajednice od izuzetnog značaja za prosperitet i zato je uzajamna podrška važna osnova za unapređenje zajednice uopšte,” poručuju iz Carnexa.

  Publika BITEF-a ove godine od Carnexa može da očekuje još i poseban i ukusan dodatak na uživanje u umetnosti i pozorištu, a to je uživanje u velikom broju kvalitetnih proizvoda  koji će na svojevrstan način upotpuniti atmosferu te manifestacije.

  U želji da mladima posveti posebnu pažnju, Carnex se pridružio inicijativi da na finalno veče BITEF-a dođu deca i mladi iz različitih muzičkih škola u Srbiji, besplatno, gde će Carnex donirati sendviče.

  Oko 100 mladih iz muzičkih škola i akademija iz Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Niša i Ćuprije imaće mogućnost da prisustvuju finalnoj večeri festivala BITEF, a planirana je poseta Filharmoniji. Na taj način, mladim ljudima iz cele Srbije će biti pruženo novo iskustvo doživljaja izvođenja originalnih predstava uživo na BITEF-u, dar koji zauvek traje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE