DRI o Infrastrukturi železnice: NEPRAVILNE naknade, nabavke i status direktora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  DRI o Infrastrukturi železnice: NEPRAVILNE naknade, nabavke i status direktora

  Javno preduzeće Infrastruktura železnice Srbije je u 2019. godini zaključilo ugovore za rad van radnog odnosa koji nisu u skladu sa Zakonom o radu i po tom osnovu obračunalo i isplatilo naknadu u iznosu od 39,71 miliona dinara, utvrdila je Državna revizorska institucija.

  Takođe, to preduzeće nije postupilo u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama u 2018. i 2019. godini prilikom planiranja, sprovođenja postupaka, izveštavanja o javnim nabavkama i izvršenja javnih nabavki u skladu sa zaključenim ugovorima, čija procenjena vrednost iznosi 12,41 milijardi dinara, a ugovorena vrednost 11,69 milijardi dinara bez PDV.

  Bez sprovedenog postupka javne nabavke, kada nije bilo osnova za izuzeće od primene Zakona o javnim nabavkama, nabavljena su dobra, usluge i radovi u iznosu od najmanje 238,81 miliona dinara bez PDV, navodi se u izveštaju DRI o reviziji pravilnosti poslovanja Infrastrukture železnice Srbije, u delu koji se odnosi na isplate naknada i javne nabavke.

  Utvrđeno je da Infrastruktura železnice Srbije nije u kvartalnim izveštajima za 2018. i 2019. godinu objavila podatke o zaključenim ugovorima u postupcima javnih nabavki u iznosu od oko jedne milijarde dinara.

  Državni revizori su ukazali i da direktor tog preduzeća nije izabran u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i da je u stanju vršioca dužnosti 2019. godine bio više od dve godine.

  DRI: Brojne NEPRAVILNOSTI u Putevima Srbije, uključujući i STATUS direktora

   

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE