Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  draško stanivuković

  Na koga vas podseća Draško Stanivuković u novim predizbornim spotovima? (VIDEO)

  Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković već je u ozbiljnoj predizbornoj kampanji, sudeći po spotovima koje objavljuje prethodnih dana. Zanimljivo je da je u ovoj kampanji Stanivuković postupio nešto drugačije u odnosu na onu iz 2020. godine, kada je postao gradonačelnik, svrgnuvši sa čela grada stranku Milorada Dodika.

  Tadašnja njegova kampanja izazvala je brojne pozitivne rekacije, što je za posledicu imalo upravo njegov izbor za gradonačelnika.

  Neki su ovu kampanju iz 2020. godine ocenili populističkom, s obzirom na to da je jedan od retkih koji se izdvojio po odnosu sa biračima, ponašavši se prema njima drugačije od većine političara. Posećivao je ruralna područja, razgovao sa starima, i sve to u skromnom okruženju, skormnim automobilima, svakodnevno obučen.

  Građani Republike Srpske, ali i šire, tada su prepoznali novo lice i novu energiju, koja je, sudeći po komentarima, ubrzo počela da bledi.

  Prvi dan na poslu: Novi gradonačelnik SAKUPIO KLJUČEVE svih službenih vozila (FOTO)

  Najnovija kampanja u kojoj Draško Stanivuković nastupa pod parolom „Republika Srpska mora da se brani“ i „Republici Srpskoj mora da se služi“ izgleda nešto drugačije u odnosu na sve što je ranije radio.

  Stanivuković u spotovima ima glavnu ulogu onoga „ko Srpsku brani i ko Srpskoj služi“, što je mnoge podsetilo na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove predizborne spotove.

  Vučiću „upalio“ ovakav politički marketing

  S obzirom da je predsedniku Srbije ovaj tip političkog marketinga „upalio“, čini se da je i Stanivuković zainteresovan da oproba sličan „recept za uspeh“. Sličnost između spotova mogla bi se prepisati i relativno dobrom odnosu koji dva političara gaje jedan sa drugim.

  Stanivuković je u jednom od prvih spotova u ovoj kampanji bio golman, koji je „branio RS“. U spotu je prikazan sredovečni muškarac s viškom kilograma, koji korisnike mreža podseća na lidera SNSD-a Milorada Dodika. On glumi napadača koji u dresu s logom SNSD-a puca penal, ali njegov udarac na gol liniji sigurno brani Draško Stanivuković.

  Nakon golmana, kako bi birače uverio da je najbolje da glasaju za njegovu stranku, PDP-e, postao je konobar uz poruku – „Republici Srpskoj mora da se služi“.

  „Dragi prijatelji, izvolite, ovo je sve ono što ste tražili“ simbolično je poručio Stanivuković, služeći ljude u kafiću.

  Draško Stanivuković u političkoj kampanji u Srbiji

  Predizborna poruka je da su građanima servirali najbolje usluge.

  Sličan narativ koristio je i predsednik Srbije, a izgleda da je ova vrsta političkog marketinga nešto što se građanima dopada.

  Podsetimo, gradonačelnik Banja Luke je učestvovao i u kampanji predsednika Srbije, a opširnije o tome kako je izgledala ova „saradnja“ pročitajte u nastavku.

  Stigao i nastavak spota sa NAVIJAČIMA – ali ne od Vučića (VIDEO)

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE