Dragi poslodavci, na ovo ste čekali decenijama (tako kaže ministar finansija)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dragi poslodavci, na ovo ste čekali decenijama (tako kaže ministar finansija)

  Priča o smanjenju poreza na zarade u Srbiji traje toliko dugo da su poslodavci u nju prestali da veruju. Ipak, nešto će se desiti po tom pitanju, ali hoće li to biti dovoljno da reši stvar – pospeši zapošljavanje i umanji rad na crno?

  Ministar finansija Siniša Mali ocenio je da je smanjenje opterećenja na zarade i ukidanje doprinosa za nezaposlenost na teret poslodavca od 0,75 odsto, koje stupa na snagu od 1. januara 2019. godine, “istorijska odluka koja se decenijama čekala”.

  “Decenijama se priča da će pritisak i opterećenje na zarade da se smanji. Evo, mi to radimo i krećemo 2019. godine”.

  Ostaje nam da vidimo hoće li 0,75% pomoći i olakšati život poslodavcima, ali i onima koji isčekuju veće plate rade ili traže posao.

  Izvor: agencije/BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Pera

   Da nije tužno bilo bi smešno, ko god pomislio da će to doneti neki boljitak u zapošljavanju. Možda bi veća pomoć zaposlenina bila da smanje cenu pelena za odrasle...

  • slavica

   Sama činjenica da je Siniša Mali ministar bilo čega, umesto da sedi u zatvoru dok se ne utvrdi ko je rušio u Savamali i po čijem naređenju, dovodi u pitanje svaku , možda i dobru ideju. Inače, ovokvim rešenjem (a zakone u Srbiji prave tajkuni, to je opšte poznata stvar) niti će se smanjiti nezaposlenost niti rad na crno. Fiktivno, nezaposlenost se smanjuje odlivom stanovništva u evropske zemlje, Kanadu, Ameriku i Australiju. Rad na crno forsiraju poslodavci, po mom mišljenju, bliski vladajućoj strukturi. Veliki broj firmi plaća radnicima minimalac, a nekakvu razliku isplaćuju u kešu, na ruke i na taj način taje porez i vrlo efikasno urušavaju državu uz blagoslov vlasti iste te države. Siniša Mali (ko je rušio po Savamali) je eksponent vlasti koja gura u propast vlastitu državu i građane. Ne znam ko bi, od političara čiji je kredibilitet daleko ispod nule, mogao da očekuje nekakvu poštenu rabotu. Samo budala. Šarena laža za polupismenu raju.

  • slavica

   I zašto olakšavati položaj poslodavcima u zemlji Srbiji gde je eksploatacija radnika dosegla gotovo kineski nivo? Zarađuju milione na tuđoj grbači i to na grbači onih koji jedva sastavljaju kraj s krajem, na ivici gladi. Kad neko kaže da se obogatio teškim radom, treba ga upitati - čijim teškim radom! Poslodavci po Srbiji nisu se naradili ili ja bar nisam čuo za takvoga!

  • jasna

   "Čak 0,75%". Zar nisu mogli bar 1% da rasterete plate. Strašno i zastrašujuće kako se od 0,75% pravi "nezapamćen uspeh" višedecenijskim čekanjem.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE