Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dragan Filipović

  Dragan Filipović: Šta nas čeka u 2022.?

  Posle skoro dve godine života i rada u kovid uslovima, medijska kuća BIZLife pitala je najuspešnije ljude iz biznisa u Srbiji – Šta naš čeka u 2022.?

  Predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali osiguranja Dragan Filipović ovako je odgovorio:

  Dolazeća 2022. godina neće biti laka. Svedoci smo skoka cene energenata u celom svetu što prouzrokuje visoke troškove života, napetost i političke tenzije između velikih sila. Inflacija je tokom ove godine bila veća nego inače jer je pandemija virusa Covid-19 u prethodne dve godine značajno poremetila lanac snabdevanja u mnogim industrijama i smanjila prihode, pa su mnogi pribegli povećanju cena svojih proizvoda i usluga, kako bi koliko-toliko sačuvali svoje bilanse. Nadam se da će inflacija tokom 2022. biti pod kontrolom kao što je bila u prethodnim godinama.

  Verujem da će se stabilizovati situacija sa virusom jer ulazimo u treću godinu pandemije, postoje vakcine, proizvedeni su i novi lekovi protiv virusa Covid-19, ali ostaje bojazan širenja novih sojeva virusa koji za sada nemaju visoku stopu smrtnosti ali zbog brzog i lakog širenja dovode do povećanog broja zaraženih osoba što ugrožava kapacitete zdravstvenih ustanova.

  Što se tiče Generali Osiguranja Srbija, očekujemo uspešnu 2022. godinu i početak novog trogodišnjeg strateškog ciklusa baziranog na inovacijama, digitalizaciji, održivom poslovanju u smislu očuvanja životne sredine i ostvarivanju ambicije da postanemo doživotni partner našim zaposlenima i klijentima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Generali osiguranje

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE