Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Draga Ana“ i njenih 100 dana

  Vikend za nama obeležilo je proslavljanje sto dana rada Vlade i vest o povećanju plata i penzija- nekome za pet, nekome za 10 odsto. Za premijerku Anu Brnabić mnogi su govorili da će biti samo „fikus“, ipak, svojim radom i zalaganjem ona je zaslužila da je predsednik Vučić oslovljava sa “draga Ana” i ističe kako se slaže sa njenim stavovima i odlukama (koje, hm, neodoljivo podsećaju na njegove).

  Premijerka je mandat  počela rešavanjem štrajka zaposlenih u “Fijatu”, a prvih 100 dana završila vešću o povišicama. Nećemo da sitničarimo, ali neki bi rekli da će zaposlenima u javnom sektoru i penzionerima, zapravo, samo biti vraćeno ono što je oduzeto merama štednje tri godine ranije.

  Bilo kako bilo, dodatni novci nekima će olakšati plaćanje računa –  jer je trenutno, izgleda, teže “položiti” račune za komunalije nego one životne. Radost mnogim  porodicama doneće i  5.000 dinara jednokratne pomoći koja će biti isplaćena penzionerima. Najstariji građani će tako lakše moći da pomognu svojim bližnjima koji nikako da nađu posao ili ga imaju, a kao da ga nemaju, jer je plata mizerna ili kasni.

  Kad smo već kod penzionera, znate li za ono da stariji od 65 godina iamju pravo na bespaltne zubne proteze. E, pa poznajem jednog kojem je u Domu zdravlja rečeno da se zubaru javi u decembru… naredne godine.

   Srećan ponedeljak, svima koji slave !

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  Piše: Bojana Milovanović

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   LAŽIMA SU KRATKE NOGICE, KO LAŽE TAJ KRADUCKA? ΛV godinama na sva njegova ustašča trubi da je došao čarobni dan kada će plate i penzije biti veće no ikad, možda je rekao za neku, njemu, prijateljsku zemlju. Takav blagodet nije snašao njegov voljeni narod, bacio mu magglu u oči, a trubanje u uši. ΛV od 2014. otimao mi 15%, nakon basnoslovnih povećanja penzija od 1,25%, 1,50 i najnovije astronomsko povećanje od čitavih, pa, 5%, sada mi otima 9,2% penzije koju sam imao pre njegove patriotske otimačine. On to kaže da mi je penzija sada veća no ikada, koga misli da laže, ja bolje matematiku znam od njega. Ovo što radi je gornja granica (limes) od svih mogućih idiotskih laži, prešao je i Barona Minhauzena. Dobro je što mu zdušno verujem? Za njegovu informaciju, prosek penzije još nije dostigao nivo pre njegovog mešetarenja (25000 din). Ne mora da pljuje po one koji iznose istinu, ona je za njega bolna, ali je takva i jedina. Više od 64% naroda u Srbiji, kako navodi, a ne laže, Evropska mreža, je siromašno ili u ruziku od siromaštva. Neka pljuje i po njih. Meni lično nisu problem Aninih 100 dana vladavini, pa makar i kao fikus, ali me unakaziše pet godine Vučićeve torture.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE