Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novinari i predstavnici vlasti: Igra pitanja i neprimerenih tonova

  Novinarima je posao da pitaju,  predstavnicima vlasti da na njih odgovaraju, tako bi barem trebalo da bude. Ipak, u Srbiji to nije uvek praksa. Na neka nezgodna pitanja neretko se ili izbegavaju odgovori ili se daju neprimerenim tonom.

  To o neprimerenom tonu, nismo izmislili, za to je stiglo priznanje i neka vrsta izvinjenja.

  Prošle nedelje dosta se govorilo i komentarisalo o dijalogu gradskog menadžera Gorana Vesića  i novinarke televizije N1.

  “Ako hoćete da se raspravljate učlanite se u stranku i onda se kandidujte!”, kazao je Vesić novinarki.  A kad mu je novinarka na to odgovorila: “Nećemo da se vređamo”, gradski menadžer je rekao: “Ne, hoćemo! Jer vi mene vređate. Ne možete tako da se ponašate!” iako je novinarka samo postavila pitanje.

  Intervenisao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić: „Pozvao sam, inače, Gorana Vesića, zamerio sam mu to što nije mogao da čuje sve argumente i da onda to iskoristi kao polugu i da ubedljivo trijumfuje u tom dijalogu“, kazao je Vučić.

  Usledio je i odgovor Vesića: „Meni je žao što se to desilo, zbog novinarke, ljudi koji su prisustvovali, tona koji je bio neprimeren, ali sa druge strane to nije bio razgovor koji vodi novinar sa nekim kome postavlja pitanje“, rekao je Vesić.

  Ipak, samo dan nakon Vesićevog „spuštanja lopte“ ministar odbrane Aleksandar Vulin nije dozvolio direktoru Vojnobezbednosne agencije Petru Cvetkoviću da odgovori na pitanje novinara da li pripadnici VBA prate pripadnike Vojnog sindikata Srbije, kako ih oni optužuju.

   „Ne može gospodin Cvetković da odgovori, zato što se ovde zna red. Ovo je vojska, ministar određuje ko od članova kolegijuma može da odgovara i šta može da odgovara, tako da general Cvetković neće sada odgovarati“, kazao je Vulin.

  Ministar je dodao i da je Cvetković predstavnik VBA, odnosno „nije baš neko ko treba mnogo da razgovara sa novinarima“.

  „Ja ću vam odgovoriti u njegovo ime“, kazao je Vulin.

  Izvor: N1/ Insajder/BizLife

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE