Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dr Tiodorović otkrio za KOLIKO DANA će nam biti bolje

  Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje infekcije Kovid-19, prof. dr Branislav Tiodorović rekao je veruje da će kriva da počne da se zaravnjuje za sedam do deset dana, a da će Srbija u decembar ući mirnija.

  „Uvedene su restriktivne mere koje stupaju na snagu od utorka, nažalost još nekoliko dana ćemo imati povećanje broja obolelih, nažalost i umrlih. To će da traje još sedam do deset dana. U decembar ćemo ući sa blagim padom, a onda će doći do smirivanja situacije. U decembru će biti fluktuacije sa brojem obolelih i umrlih i tako će verovatno proći ceo taj mesec. Uz strogo sprovođenje mera, moći ćemo da se izborimo sa ovom situacijom i da imamo strogo kontrolisano stanje, da krivu spustimo na što niži nivo“, dodao je on.

  On ne veruje da će ova zima biti najmračniji period korone.

  „Biće zaražavanja, možda sam ja optimista, ali ćemo pregurati ovu zimu. Moramo da se čuvamo, ako treba i da poostravamo neke mere, ali ćemo na proleće imati drugu situaciju, dočekati vakcinu i prebroditi ovu tešku bolest“, rekao je Tiodorović za TV Prva.

  Nove mere: Ograničen rad SVEGA

  Tiodorović: Dokle ćemo se praviti da ne razumemo?

  Posebno čega se Tiodorović dotakao je ponašanje mladih, naročito tokom noćnih izlazaka, koji će sada biti onemogućeni jer se klubovi zatvaraju u 21.00.

  „Kad su mladi u pitanju, neophodno je da uključimo psihologe, psihterapeute, sociologe, da radimo malo drugačije sa njima. Ne treba zastrašivati nikoga, pa ni mlade, već da edukacijom shvate u kakvoj smo situaciji. To što oni lakše prolaze ako dobiju koronu odražava se, jer imamo povećan broj obolelih među radno aktivnim ljudima, a posebno među starijom populacijom. Krajnji trenutak je da se uozbiljimo“.

  Kada je upitan šta znači smanjenje radnog vremena noćnih klubova sa 23.00 na 21.00, Tiodorović je rekao:

  „Oni koji pitaju šta se dobija u skraćenju rada noćnih klubova za dva sata, pa zar im nije bilo dovoljno što su videli snimke iz tih klubova dok su radili duže? Noćni život za daje posledice – najveći broj zaraženih se širi odatle. Čovek se ne ponaša isto tokom dana i noću. Možete se i u restoranu zaraziti, ali je noću mnogo opuštenija atmosfera. Da li mislimo da smo najpametniji narod na svetu? Zašto su zatvoreni noćni klubovi u Španiji, SAD, Engleskoj, Holandij, Italiji…? Dokle ćemo se praviti da ne razumemo i da nešto nije jasno“?

  Tiodorović ne veruje da će Srbija ponovo uvoditi policijski čas.

  To ne bi imalo efekta. Nije ista situacija iz aprila, maja i sada. Tada smo na manjem broju obolelih imali lokdaun, ali manje se znalo o virusu. Teoretski, može da se desi da i pre 1. decembra uvedemo neke jače mere, da recimo svi koji mogu rade od kuće. Zatim, tu je pitanje gradskog prevoza. Da li se sprovode sve mere u prevozu, i to je važno“, dodaje on.

  Izvor: TV Prva

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Komentari

  • Богдан Рас

   Датуми почетка и краја пандемије се знају још на почетку године. Дакле већ добро утврђени сценарио па за оне лакоумне нека вам верују

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE