Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Isporuke, supermarket

  Dostavljači sve traženiji, plata i do 200.000 dinara

  Dostavljači postaju sve više traženi u Srbiji, a menadžer za odnose sa javnošću Infostuda Miloš Turinski naveo je da se godišnje na toj platformi pojavi više od 800 oglasa za tu delatnost, dok osnivač Agencije za zapošljavanje dostavljača Stefan Šurlan kaže da se sve više stranaca zapošljava na ovoj poziciji, da je najviše onih iz Uzbekistana, kao i da se na ovom poslu „može zaraditi i do 200.000 dinara“.

  Turinski je rekao da je do ekspanzije ovog posla došlo za vreme korona virusa, kada se i pojavila potreba zbog manjka radne snage za zapošljavanjem stranih državljanja. „Sektor dostave bio je prvi sektor koji je krenuo sa uvozom radne nage kako bi se popunile sve potrebe tržišta“, rekao je on za Tanjug.

  Prema njegovim rečima, korona je samo bio trenutak kada je potražnja za dostavljačima porasla, ali je zapravo potreba za dostavom robe na kućnu adresu posledica modernog doba, digitalizacije i vezanosti ljudi za virtuelni svet. „Platimo našu lenjost 100 ili 200 dinara, ali sve nam stigne na kućni prag“, rekao je on.

  Šurlan je naveo da plata dostavljača zavisi od toga koliko ko želi da mu bude radno vreme, kao i načina i sredstva dostavljanja robe za koji se odluči.

  „Ako dostavljač korilsti bicikl može zaraditi i do 200.000 dinara, svoj skuter ili auto oko 150.000, ili pak 100.000 ako se koristi auto firme“, kazao je on za Tanjug.

  Objasnio je da u ovom poslu ima dnevnih špiceva kada je potražnja za dostavljačima veća, a samim tim i mogućnost za zaradu – za vreme ručka od 13 do 16 sati i večere od 20 do 21 sat.

  Istakao je da radnici prilikom zapošljavanja traže stabilno radno okruženje, dobre međuljudske odnose, usavršavanje i fleksibilno radno vreme kako bi imali balans između privatnog i poslovnog života.

  Šurlan je rekao da su Glovo i Volt strane aplikacije koje prednjače po broju zaposlenih u Srbiji, ali da se na tržištu pojavljuju i nove aplikacije poput Mister Dija i Potrčka.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE