Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Donald Tramp, kazna

  Donald Tramp NAPUSTIO ODBOR svoje kompanije pre sudskih poziva

  Bivši predsednik Donald Tramp napustio je odbor svoje kompanije „Truth Social„. Do toga je došlo nekoliko nedelja pre nego što su joj Komisija za hartije od vrednosti i federalna velika porota na Menhetnu izdali sudski poziv, pokazuju zapisi.

  Tramp je bio među šest smenjenih članova odbora, navodi se u podnesku od 8. juna Odeljenju za korporacije Stejt departmenta Floride, prenosi CNBC. Njegov sin Donald Tramp mlađi takođe je napustio odbor sa Ves Mosom, Kašjap Patelom, Endrjuom Norvolom i Skotom Glejbom.

  „Truth Social“, aplikacija kompanije koja je trebalo da bude alternativa Tviteru, objavila je u četvrtak saopštenje u kom je negirala da je Tramp napustio odbor. Portparol društvene mreže nije odmah odgovorio da bi razjasnio podnesak.

  Stranica „Upravni odbor“ na veb-sajtu Tramp Media’s izgledala je prazno od četvrtka popodne.

  Donald Tramp, posao

  Donald Tramp, posao (AP Photo/John Raoux, File)

  Komisija za hartije od vrednosti (SEC) je 27. juna uručila Trampovoj kompaniji sudski poziv. Tri dana kasnije, federalna velika porota na Menhetnu izdala je sudski poziv firmi. Sudski pozivi velike porote obično ukazuju na to da je krivična istraga u toku.

  Međutim, kompanija je prošle nedelje saopštila da nijedan od sudskih poziva nije bio upućen Trampu.

  Čini se da su sudski pozivi povezani sa predloženim spajanjem „Trump Media and Technology“ i „Digital World Acquisition Corp“. DWAC je u petak otkrio vezu sa krivičnom istragom. Nedelju dana ranije, rekao je da bi Vladine istrage mogle da odlože ili čak spreče njegovo spajanje sa Trampovom novoformiranom kompanijom.

  Ministarstvo pravde i SEC, koji reguliše tržište akcija, istražuju dogovor između DWAC-a i Trampove društvene mreže. Spajanjem sa DWAC-om, koja je neka vrsta lažne firme koja se zove kompanija za akviziciju posebne namene, ili SPAC, Trampova firma bi dobila pristup milijardama dolara na tržištima javnih akcija.

  Preti mu federalna krivična istraga: Trampu PROPADA posao sa Truth Social i gubi milijarde USD?

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE