Domaće meso dobija oznaku "Poreklom iz Srbije"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Domaće meso dobija oznaku “Poreklom iz Srbije”

  Meso i proizvodi od mesa, koji su poreklom iz Srbije, od 1. aprila 2022. godine u prodajnim objektima biće obeleženi posebnom grafičkom oznakom, navedeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva vodoprivrede Srbije.

  Obeležavanje domaćih proizvoda od mesa na ovaj način uvedeno je novim Pravilnikom o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane, čija primena počinje 1. aprila.

  Uslov da bi neka mesna prerađevina bila označena novom oznakom “Poreklom iz Srbije” je da je više od 50 odsto glavne sirovine poreklom iz Srbije.

  Ta oznaka prikazuje se na vidljivom mestu, neposredno pored izloženog mesa i proizvoda od mesa ili uz cenu i treba da bude najmanje iste veličine kao i veličina cene.

  Na ovu meru Ministarstvo poljoprivrede se odlučilo da bi dalo dodatni podsticaj domaćoj proizvodnji mesa u skladu sa predlogom poljoprivrednika, a zahvaljujući ovoj meri kupci će imati jasan uvid o poreklu proizvoda koji kupuju.

  “Na ovaj način se ukazuje potrošačima gde mogu kupovati domaće proizvode i promovisati prednosti kvaliteta domaćih proizvoda. Očekuje se da dugoročno ova mera pozitivno deluje na domaću proizvodnju”, navedeno je na sajtu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE