DOKTOR VELIKOG SRCA i jedan od pobednika konkursa "Oni su heroji"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  DOKTOR VELIKOG SRCA i jedan od pobednika konkursa “Oni su heroji”

  Gotovo od samog početka, 2020. godina nas suočava sa svakodnevnim iznenađenjima na globalnom nivou. Nažalost, negativnim. Ipak, neupitna je činjenica da su ovakve okolnosti izdvojile najhrabrije među nama, one koji, i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažući drugima.

  Ovakvih heroja ima u svakom društvenom segmentu života, a u želji da se istaknu najbolji među njima, Delegacija Evropske unije je u partnerstvu sa Er Srbijom sprovela konkurs pod nazivom „Oni su heroji“.

  Zahvaljujući partneru Delegacije EU na ovom projektu, Er Srbiji, 15 heroja sa najvećim brojem glasova dobiće po dve avio karte za putovanje u bilo koju zemlju EU.

  “Sve će biti u redu”

  Sa pojavom epidemije, milioni lekara širom sveta stali su između običnih ljudi i koronavirusa, maksimalno pokušavajući da olakšaju period zaraze i štiteći ljude od najgoreg ishoda.

  Za izlečene, za njihove porodice, za svoje kolege i za ostale, svi oni su heroji.

  Jedan od njih je i koordinator kovid ambulante u Domu zdravlja  u Svilajncu, dr Vekoslav Zajić koji je sa oko 18.000 glasova podrške postao jedan od pobednika konkursa “Oni su heroji”.

  “Ovo je jedna mala priča o jednom divnom ocu, mužu, uspešnom maratoncu, ali pre svega lekaru i opet pre svega ČOVEKU! Ovo je priča o lekaru koji je od prvog dana u svilajnačkoj kovid ambulanti, na prvoj liniji fronta. Uvek optimistačan, uvek nasmejan. I dok smo mi drhtali čekajući “presudu” on je odmahivao rukom u stilu ‘sve će biti u redu’ “, rekla je o njemu supruga izlečenog Svilajnčanina, upravo zahvaljujući dr Zajiću.

  Kako je naveo i sam dr Zajić na nedavno odžanom Vebinaru u Organizacijji EU Info centra, za ovakvo ophođenje ne treba neki poseban motiv, “čovek je ili tog kova ili nije”.

  Prema njegovim rečima, solidarnost je danas veoma važna i ona predstavlja stub rešenja brojnih problem sa kojima se suočavamo.

  “Uz solidarnost naravno i odgovornost. I to je ono što danas čini heroja, dakle, svako ko ispred ličnog interesa stavi interes zajednice u kojoj živi”, rekao je.

  Ipak, bez obzira na to što nesreće uvek iznedre nove heroje, dr Zajić, citirajući Tinu Tarner smatra da “nama zapravo heroji nisu potrebni, već nam je potrebno da izađemo iz grmljavine”.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Oni su heroji

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE