Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dogovor: Neće biti fiskalnih kasa od 1. maja na pijacama

  Predstavnici pijačnih prodavaca posle sastanka u Predsedništvu Srbije izjavili su da fiskalne kase neće biti uvedene na pijacama od 1. maja kako je bilo planirano.

  Posle sastanka u Predsedništvu Srbije sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim, predstavnici pijačnih prodavaca rekli su da će u narednim nedeljama pokušati da zajedno sa vlastima dođu do rešenja.

  Kako je rekao Srđan Praštalo, predstavnik pijačara, na sastanku je bio i ministar finansija Siniša Mali i predsednik, a odlučeno je da se otvori „jedan prostor za konstruktivno rešavanje problema“.

  On je istakao da će Mali biti lider pregovora, kako „ne bi opterećivali predsednika Srbije“.

  „Trebaće nam meseci…“

  „U mesecima koji su ispred nas radićemo na pronalaženju rešenja kako bismo sačuvali pijacu koja je deo identiteta društva. U isto vreme razgovaraćemo kako da ispoštujemo državu kroz poreze. Daleko smo od rešenja, ali fiskalne kase neće biti na pijacama od 1.maja“, rekao je on. Praštalo je naglasio da ćemo sve detalje čuti od ministra, ali da će do rešenja problema „proći meseci“.

  „Mi tražimo samo da nastavimo da živimo i da svi budemo dobitnici. Zakon i dalje stupa na delo kako je planirano, samo će naš deo problema odvojeno biti rešen“,dodao je on.

  „Imaćemo radne grupe, pregovori će trajati. Otvaramo prostor u kojem ćemo naći rešenje. Svi naši naredni sastanci se prebacuju u Ministarstvo finansija“, naglasio je Praštalo.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ivica

   Advokati mogu da budu izuzeti od svakog pravila i zakona kao i taksisti ali svi ostali ne mogu. Šta to govori? Sistem te tera da budeš bahat i bezobrazan jer tek tada hoće da te čuje.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE