Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Do Kwon

  Do Kvon, južnokorejski KRIPTOMILIJARDER, uhapšen u Crnoj Gori

  U Podgorici je uhapšen jedan od najtraženijih svetskih begunaca, objavio je tamošnji ministar unutrašnjih poslova Filip Adržić.

  „Crnogorska policija lišila je slobode osobu za koju se sumnja da je jedan od najtraženijih begunaca, južnokerejski državljanin Do Kvon, suosnivač i izvršni direktor ‘Terraform Lapsa’ sa sedištem u Singapuru“, napisao je Adžić.

  „Nekadašnji ‘kralj kriptovaluta’, koji stoji iza gubitaka većih od 40 milijardi dolara, lišen je slobode na podgoričkom aerodromu sa falsifikovanim dokumentima, a istog traže Južna Koreja, SAD i Singapur“, napisao je Adžić dodavši kako se čeka zvanična potvrda identiteta.

  Podsetimo, mi smo pisali o Kvonu kada se pojavila vest da postoji sumnja da se ovaj kriptomilijarder krije u Srbiji.

  Kako smo pislai tada, Kvon je vlasnik kompanije Teraform i kreator kriptovalute Luna koja je propala u maju i sa sobom povukla vrednost od 40 milijardi dolara. To je do sada najveći kolaps neke od velikih kriptovaluta.

  Tužilaštvo južnog Seula, saopštilo je tada da će sarađivati sa srpskim vlastima na privođenju Kvona za kojim je u septembru raspisana i Interpolova poternica. Kvon je iz Singapura otuptovao za Dubai i odatle otišao u nepoznatu zemlju.

  Kvon je tvrdio, doduše na Tviteru, da nije u bekstvu i da je na rapolaganju vlastima i da nema šta da krije. Ipak, tada nije otkrio gde se nalazi.

  Ko je Do Kvon?

  Do Kvon je rođen 1991. godine. Studirao je računarstvo na Univerzitetu Stanford i diplomirao 2015. Pre osnivanja kompanije Anifi, Kvon je kratko radio sa Apple-om i Microsoft-om kao inženjer. Do Kvon je 2019. godine predstavljen na Forbsovoj listi „30 ispod 30“.

  Kvon je 2016. godine osnovao telekomunikacionu kompaniju Anifi, koja je rešenje za ravnopravnu komunikaciju koristeći mesh mrežnu tehnologiju. Bio je generalni direktor kompanije do 2017.

  Ceo tekst o njemu pročitajte u nastavku.

  Ko je Do Kvon, južnokorejski KRIPTOMILIJARDER koji se krije u Srbiji?

  Izvor: BIZLife; mediji

  Foto: Screenshot/YT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE