Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Do Grčke iz Srbije samo preko Bugarske, smeštaj u junu JEFTINIJI od prevoza

  Grčka 15. juna zvanično otvara granice za građane Srbije, koji će u tu zemlju moći da uđu bez testiranja na koronavirus. Zvanično, sezona u Grčkoj počeće 1. jula.

  Neke turističke agencije u Srbiji imaju u ponudi aranžmane za polaske već od 15. juna, dok su neke ipak odlućile da prodaju putovanja od 1. jula.

  Cene su, na prvi pogled, nešto niže nego ranijih godina, pa se pojedini aranžmani za polaske 15. juna mogu nači i ispod 50 evra po osobi, a pronašli smo i ponude gde je smeđtja jeftiniji od puta.

  Iako su cene reklo bi se povoljne, putnike svakako brine sigurnost putovanja, kao i ruta kojom će ići i koliko će putovanje trajati,  s obzirom na to da Severna Makedonija još nije otvorila granice a to će se desiti u najboljem slučaju krajem meseca.

  Kako su za BIZLife portal naveli u više agencija,svi koji budu kupili aranžmane u junu bezbedno će biti prevezeni do željene destinacije preko Bugarske, sve dok Severna Makedonija ne otvori granice.

  To, kako navode, znači da će putovanje biti nešto duže, ali neće biti skuplje.

  Procena je da će do većine destinacija biti potrebno sat duže, nego da se ide preko graničnih prelaza Severne Makedonije.

  Neke srpske turističke agencije su ipak otkazale putovanja do kraja juna, pa tako Barcino Tours sa realizacijom aranžamana kreće tek od početka jula.

  Međutim, iako je do tog datuma ostalo još dvadesetak dana, moguće je rezervisati željeni smeštaj.

  Aranžman za dve osobe u vili na Tasosu početkom jula mogao bi vas koštati 555 evra, ukoliko idete sopstvenim prevozom. Za autobuski prevoz iz Beograda je na ovaj aranžman neophodno dodati još 80 evra po osobi, te bi dve osobe putovanje na Tasos i deset noćenja platile 715 evra.

  Neke agencije, međutim, organizuju aranžmane već od 16. juna i takođe nemaju problema sa nedostatkom mesta, pa je već za prvi termin moguće rezervisati dvokrevetni smeštaj na Halkidikiju u agenciji Hellena Travel za oko 300 evra, dok se autobuski prevoz dodatno naplaćuje.

  Cene aranžmana su nešto niže ako su vam neophodne višekrevetne sobe.

  Zanimljivo je da je u nekim agencijama autobuski prevoz skoro duplo skuplji nego sam aranžman za 10 dana od 15. juna. Tako u Eurotours agenciji studio na ostvu Evia sa dva  kreveta košta 38 evra po osobi, a ukoliko se odlučite da idete autobusom u njihovoj organizaciji, taj isti aranžaman će vas koštati 79 evra po osobi.

  Podsetimo, građani koji su početkom godine već rezervisali letovanje mogu svoje putovanje odložiti do kraja 2021. godine.

  Izvor: BIZlife/Jelena Jevtić

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Kojot

   Ahaha, 700 i kusur evra za Tasos, za te pare ima polupansion na Tenerifima sa uključenim prevozom, ako se ide u sopstvenoj režiji

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE