Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đukanoviću PREKRDAŠILO: Kazne za VREĐANJA porodica političara

  Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je da podržava inicijativu da se uvede novo krivično delo koje bi imalo za cilj da zaštiti porodice političara, ne samo iz vlasti, već i iz opozicije.

  On je u Skupštini Srbije rekao da treba pogledati inicijativu koju je predložio Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost i da je saglasan da se to što pre nađe na dnevnom redu parlamenta.

  Ukazao je da je „javnost mogla da se uveri na koji način se vređaju najbliži članovi porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, kao i da su mu „majku nazivali pogrdnim imenima“, poručujući da to mogu da urade samo „monstrumi i nemoralni ljudi bez časti“.

  „Smatram da bi takvi trebalo da se sankcionišu sa posebnim kvalifikovanim delom ako se vređaju deca. Jer, deca nisu mogla da biraju čija će da budu i deca nisu ništa kriva.“

  Da bi se takvi zlikovci sprečili da to dalje rade mora da se se uvede krivično delo kako bi se zaštitile porodice, jer nije dužna jedna čestita žena kakva je Angelina Vučić da trpi takve zastrašujuće uvrede preko društvenih mreža, niti njegov otac, niti brat, dete posebno, naveo je Đukanović.

  Poslanik SNS je dodao da je i sam preko društvenim mreža doživljavao da mu pišu „da su mu deca kopilad, da je on bizon i lopov…“, te da je sve to morao kao javna ličnost stoički da podnosi, ali je sada „prekardašilo meru“.

  Đukanović je pozvao funkcionere SNS i poslanike da takođe ne napadaju ničije porodice.

  On je prethodno, govoreći o temi dnevnog reda – izmenama zakona o državnim službenicima, predložio da se uvede strožija i daleko ozbiljnija bezbednosna provera ko se sve zapošljava u državnim preduzećima i javnom sektoru uopšte.

  „Neretko se dešava da raznorazne organizacije odjednom, po dubini negde, imaju svoje ljude koji iz čista mira opstruiraju rad države i to je ozbiljan problem.“

  Mislim da ćemo morati da uvedemo neku rigidniju kontrolu ko se i kako zapošljava. Svako ko dolazi, posebno u neki organ koji je prilično bezbednosno osetljiv, morao bi da prođe ozbiljnu bezbednosnu proveru, zaključio je Đukanović.

  Izvor: Blic, Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE