Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đilas: Vučić mi nudio mesto gradonačelnika

  Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik DS Dragan Đilas rekao je, gostujući u Pressingu televizije N1, da mu je u leto 2016. godine lider SNS Aleksandar Vučić nudio da bude potpredsednik njegove Vlade ili čelnik glavnog grada. Đilas kaže da je to odbio zato što sa Vučićem ne može da sarađuje, jer su u pitanju dva različita pogleda na vođenje politike.

  Srpska napredna stranka najavila je sinoć da će se građanima u ponedeljak 25. decembra povodom ove izjave Đilasa obratiti Aleksandar Vučić.

  Đilas je rekao da se vraća u trku za gradonaćelnika zbog toga što nije zadovoljan time kako Beograd danas izgleda. „Pamtim vremena od pre četiri, pet godina, kad je Beograd bio najbolje mesto za život u Srbiji“, kaže. Đilas dodaje da je saglasan s liderom PSG Sašom Jankovićem koji je rekao da nije časno ni ćutati danas, u ovakvim vremenima.

  Na pitanje o optužbi koju je izneo ministar unutrašnjih poslova, da su za četiri godine mandata Đilasove kompanije, navodno, napravile 160 miliona evra prihoda, rekao je da je radio za Beograđane, ali i za sebe i svoju decu koja su Beograđani, pa i za gospodina Stefanovića koji je iz Beograda. „To što sam se ja bavio biznisom, i nisam ušao u politiku kao 99 odsto njih bez ičega, a danas imaju kuće, automobile, idu na putovanja, deca im idu u privatne škole – mislim da je to moja prednost“, rekao je i dodao da je u politiku ušao 2004. godine kada je bio „solidnog finansijskog statusa“.

  Moja kompanija, koju sam prodao pre tri godine, je bila najveća u ovom delu Evrope, naveo je. Na pitanje koliko je kompaniji, da bude najveća, pomoglo to što je bio gradonačelnik, i u DS, Đilas kaže da je ona postala najveća i pre nego što je ušao u politiku. Od 2008. godine, kada sam postao gradonačelnik, kompanija nije više finansijski rasla, jer je počela svetska kriza, rekao je i dodao da je ona osnovana 1998. godine, a da je već 2001. godine bila najveća. Istakao je da kompanija nije imala nijednog državnog klijenta, „samo strane kompanije“, i da je, kako kaže, bila najveća u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani, Skoplju… Dodao je i da je kompanija bila uspešna i kad su bili u opoziciji, kad je prodata, 2014.

  Na konstataciju da bi bilo fer, s obzirom na to da je kandidat za čelnika prestonice, da kaže koje firme danas poseduje i kako one rade, Đilas je naveo da je „prodao ceo biznis 2014. godine“. Multikom, koji je krovna kompanija, je prodala svoje vlasništvo, a porez na dobit plaćen je ceo u Srbiji, mislim da je to najveći plaćeni porez na dobit, kazao je. Danas je, navodi, okrenut poljoprivredi i veruje u to. „Kod Negotina smo uzeli određenu količinu zemlje, podigli voćnjake“.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: N1 screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE