Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đedović: Obezbeđene dovoljne količine gasa

  Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović izjavila je u razgovoru sa predstavnicima javnih preduzeća u oblasti energetike da su obezbeđene dovoljne količine gasa i da je prioritetni zadatak obezbeđivanje kontinuirane proizvodnje električne energije i pronalaženje načina za uštedu, ali tako da potrebe građana i privrede Srbije budu zadovoljene.

  „Naš zajednički zadatak je da učinimo sve kako bismo obezbedili energetsku sigurnost našim građanima i privredi. Zato smo danas ovde da razgovaramo o strateškim projektima, aktivnostima i odgovornosti svih nas aktivnih učesnika u energetskom sektoru“, istakla je Đedović, objavilo je ministarstvo.

  Sastanku, na kome se razgovaralo o situaciji u ovim kompanijama, planovima za naredni period i daljoj saradnji sa resornim ministarstvom, prisustvovali su predstavnici Elektroprivrede Srbije, Elektromreže Srbije, Elektrodistribucije Srbije, Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“, Transnafte, Transportgasa Srbije i Srbijagasa.

  Imajući u vidu aktuelnu situaciju sa energentima na globalnom nivou, Đedović je istakla da je važno sumirati situaciju u javnim preduzećima, napraviti planove za naredni period i preduprediti eventualne probleme.

  Nova praksa: Pojedinačni razgovori sa direktorima

  Predstavnici javnih preduzeća izvestili su Đedović o trenutnoj situaciji i novoj ministarki poželeli puno uspeha na dužnosti.

  U skladu sa početkom grejne sezone, generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da su sva skladišta gasa puna i da su te zalihe obezbeđene zahvaljujući merama koje je Vlada Srbije preduzela.

  „Prioritet Ministarstva i nove vlade je dalja neophodna reforma energetskog sektora, ali i investicioni planovi i nastavak kapitalnih projekata“, ocenila je Đedović.

  Ministarka rudarstva i energetike izrazila je uverenje da će buduća saradnja ministarstva i javnih preduzeća biti efikasna i da će zajedničkim radom uspeti da preduprede i prevaziđu sve eventualne izazove.

  Ona je najavila da će u narednom periodu obaviti i pojedinačne razgovore sa direktorima preduzeća, što će ubuduće biti praksa u radu ministarstva.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE