Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Diznijev crtani zabranjen u UAE zbog lezbijskog poljupca (VIDEO)

  Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) zabranili su prikazivanje crtanog filma „Baz svetlost“ (Lightyear) jer se u njemu ljube dva ženska lika.

  Takva odluka je doneta pošto je nagovešteno da će Malezija takođe zabraniti film, a moglo bi se desiti da i druge zemlje sa većinskim muslimanskim stanovništvom slede taj primer.

  Regulatorna kancelarija za medije Emirata je objavila da premijera filma „Baz svetlost“, jednog od najvećih Diznijevih filmova godine, koji je počeo da se prikazuje u vreme kada filmska industrija prevazilazi posledice pandemije korona, virusa, neće biti u četvrtak ove nedelje.

  Kako je navedeno na Tviteru, film nije dobio licencu za javno prikazivanje u biskopima UAE „zbog kršenja standarda sadržaja medija te zemlje“.

  Kancelarija je potvrdila da se svi filmovi koji se prikazuju u bioskopima širom zemlje prethodno procenjuju kako bi se osigurala bezbednost sadržaja u skladu sa odgovarajućom starosnom klasifikacijom.

  Na Tviteru je objavljena slika postera filma sa glavim junakom Bazom i preko toga crveno obojena oznaka „ne“.

  Dizni „pojačava“ broj LGBT likova u filmovima

  Bioskopi u Emiratima su već objavili kada će film biti prikazan, ali je tokom vikenda kampanja na društvenim mrežama sa porukom „Zabraniti prikazivanje ‘Baz svetlost’ u Emiratima“ privukla pažnju konzervativih Emiraćana.

  Oni su rekli da je prikazivanje para lezbijki na ekranu protiv kulture i vere te zemlje.

  UAE su muslimanska zemlja u kojoj su odnosi između osoba istog pola krivično delo.

  SAD upozoravaju da se na osnovu islamskog ili šerijatskog zakona koji važi u Emiratima može izreći smrtna kazna za takvo ponašanje, dok je u šeikatu Dubaiju zaprećena kazna od 10 godina zatvora, a Abu Dabiju do 14 godina zatvorske kazne.

  Uprkos tome retko se izveštava o progonu pripadnika LGBTQ zajednice koji između ostalog žive u oblakoderima Dubaija.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE