DISStrack "prepucavanje“ na mrežama: Ko je tvorac REKLAME o kojoj svi pričaju (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  DISStrack “prepucavanje“ na mrežama: Ko je tvorac REKLAME o kojoj svi pričaju (VIDEO)

  Borba u biznisu je prirodna je stvar. Ali, čini se da je godinama unazad u našoj zemlji nedostajalo pravog takmičarskog duha i “borbe“ između brendova. Upravo iz tog razloga, jedna reklama uzburkala je ovih dana javnost i društvene mreže. Video u kom reper Ajs Nigrutin vozi po DIS marketu i suptilno provocira konkurenciju, izazvao je mnogo komentara. Pogotovo što je ova reklama svojevrstan odgovor na reklamu jednog drugog velikog brenda koji je nedavno objavio nešto slično.

  Tim povodom, Miroslav Maslovarić generalni direktor marketinške agencije T&T Brand Factory, koja stoji iza ovog DISstrack-a, govori više o „DISStrack”-u za BIZLife portal.

  • Šta je sve potrebno da se napravi reklama koja će skrenuti pažnju?

  Kratko i jasno – IDEJA. Ona je glavni začin svih uspešnih kampanja i dobrih reklama. Ideja je temelj, ona stvara motiv kako bi se se realizovala, nije važna forma.

  Pažnja se skreće kada je realizacija ideje uspešna, onda kad smo uspeli da je predstavimo tako da svima bude jasno. Nadam se da smo u većini kampanja na kojima smo radili uspeli u tome.

  • Publika kod nas nije imapa priliku da vidi “prepucavanje” brendova? Kako ste došli na tu ideju? Koliko je hrabrosti potrebno za tako nešto?

  “Prepucavanje” brendova kampanjama daje dodatnu snagu i izaziva reakciju javnosti. U svetu marketinga je to jako česta pojava, pa imate taj čuveni odnos Koka-Kole i Pepsija.

  Kada je u pitanju projekat o kome pričamo, ideja se javila neposredno nakon što smo ugledali spot koji je Lidl objavio na svojim društvenim mrežama.

  U našem slučaju se ipak sve “namestilo” tako da je bilo skroz opravdano da realizujemo sve onako kako smo zamislili. Proces od brainstorminga do finalne ideje je bio jako kratak. Hrabrost dolazi iz poverenja.

  Naš klijent (kompanija DIS) je u potpunosti razumeo ideju što je velika stvar jer nije ni bilo vremena da se upuštaju u detaljne razrade.

  • Kako je druga strana prihvatila ideju?

  Oduševljeni smo i sportskom reakcijom Lidla koji je shvatio igru na dobar i zabavan način.

  • Da li je u ovom slučaju bilo od presudnog značaja “uhvatiti” trenutak?

  Znate onu “Catch the beauty of the moment”, pa mislim da je šlag na torti svakog posla. Kad predano i naporno radiš i dođeš do tog trenutka tada ti se otvori mali prostor da reaguješ. Tako je nama bilo u ovom momentu.

  • Jako je teško napraviti reklamu koja je “izvan kutije”. Koliko su danas klijenti spremni da idu “daleko”?

  U 2021. godini smo. Klijenti razmišljaju jako izvan kutije, ipak smo u eri digitalnih komunikacija. Samo je stvar proizvoda, njegovog nastupa na tržištu i njegovog pozicioniranja. U ovom slučaju se ipak sve namestilo tako da je bilo skroz opravdano da odradimo sve ovako kako smo i odradili “izvan kutije”.

  • Kako izgledaju brejnstorminizi kod vas u agenciji? Kako je izgledao brejnstorming za ovaj projekat?

  Kao u seriji “Med Man”. Zanimljivo je čuti ideje i razmišljanja koje donose kolege iz kreativnog sektora, kod ove reklame sve se dešavalo jako brzo, u petak smo se brifirali sa klijentom, u subotu smo snimali, u nedelju montirali, u ponedeljak je naša kampanja ugledala svetlost dana. Kada postoji srategija, kada je ideja jasna i kad svako u timu zna koji je njegov posao, stvari se odvijaju jako brzo.

  • Koji su bili najveći izazovi?

  Najveći izazov je bio pronaći tripl XL duks za našeg aktera spota(osmeh). Sve je bilo lepo, zanimljivo i izazovno, uživali smo u procesu koji je bio pred nama.

  • Pratite li šta rade kreativci u drugim zemljama?

  Naravno da pratimo, neverovatno je to kako nas kreativci iz svih zemalja iznenada sa nekim zanimljivim idejama. Upravo je završen 55-ti SUPER BOWL, koji je čuven po sjajnim TV reklama koje klijenti sa svojim agencijama spremaju za tu priliku, tako i ove godine ima sjajnih TV reklama, predlažem svima da pogledaju. Najzanimljivije je to kad mislite da nema dalje, uvek ima dalje, tu su agencije da zajedno sa klijentima koji vode brendove da pomeraju granice.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva, DIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE