Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Disney + poskupljuje osim ako ne želite da gledate i reklame

  Disney + (Dizni plus) najavio je poskupljenje usluga i pretplatu podržanu reklamama na svom striming servisu.

  Nove opcije i cene će stupiti na snagu 8. decembra, prenosi CNN.

  Ovo je drugo poskupljenje za streaming servis, koji lansirana po ceni od sedam  dolara u novembru 2019., a skočilo na osam dolara u martu 2021. godine.

  Koliko će cene za Disney + skočiti

  Od kraja ove godine, korisnici koji se ne slažu sa povećanjem cene moći će da plate osam dolara Disney Plus, ali će morati da gledaju i reklame.

  Ako žele verziju bez oglasa i reklama, moraće da plate dodatnih tri dolara za nadogradnju na premium za 11 dolara mesečno, odnosno 80 dolara na godišnjem nivou.

  Na odluku od povećanju cena Disney + dolazi pošto je zabeležio 14,4 miliona pretplatnika u trećem kvartalu, što je premašilo očekivanja. Servis trenutno ima 152,1 milion pretplatnika.

  Prihod 26%  veći u odnosu na prošlu godinu

  Što se tiče ukupne zarade kompanije, Disney je zabeležio prihod od 21,5 milijardi dolara u drugom kvartalu, 26% više u odnosu na prošlu godinu, i prijavio neto profit od 1,4 milijarde dolara, 53% više u odnosu na pre godinu dana.

  Disney ima 221 milion pretplatnika u svojim višestrukim ponudama za striming, dok ih Netfliks ima 220,6 miliona.

  Dizni je takođe revidirao svoja dugoročna predviđanja, koja su iznosila 230 miliona do 260 miliona pretplatnika do kraja fiskalne 2024. godine.

  „Imali smo odličan kvartal, sa našim vrhunskim kreativnim i poslovnim timovima koji su omogućili izvanredne performanse u našim domaćim tematskim parkovima, veliki porast gledanosti sportova uživo i značajan rast pretplatnika na našim servisima za striming,“ rekao je Bob Čapek, generalni direktor Diznija.

  Disney + nije jedini Diznijev servis za striming koji poskupljuje, a čini se da je povezivanje servisa za striming zajedno novi fokus medijskih kompanija.

  Hulu, koji je u većinskom vlasništvu Diznija, takođe će imati povećanje cene, od 1 do 7,99 dolara za svoj nivo podržan od reklama i od 2 do 14,99 dolara za Hulu bez reklama.

  Jedan plan koji ne dobija povećanje cena je premium Disney Bundle, koji povezuje kompanijske ponude za striming Disnei+ i Hulu bez reklama pored ESPN+. Njegova cena ostaje 19,99 dolara.

  Disney takođe uvodi dva nova paketa: jedan je Disnei+ i Hulu sa oglasima za 9,99 dolara, drugi su sve tri usluge sa oglasima i reklamama za 12,99 dolara.

   

   

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplesh

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE