Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktorka klinike „Laza Lazarević“: Nikakav štrajk, već protestno, političko okupljanje

  Direktorka Klinike „Laza Lazarević“ Ivana Stašević Karličić rekla je za RTS da je „ogromna manipulacija i laž“ da je bilo štrajka u toj ustanovi.

  „Nije se desio niti jednog sekunda, niti može u takvoj ustanovi. Bila su protestna okupljanja, od kojih je četvrto, prema izveštajima policije, bilo političko okupljanje“, rekla je Stašević Karličićeva.

  Zaposleni Klinike „Laza Lazarević“ zahtevaju smenu direktorke te ustanove Ivane Stašević Karličić zbog, kako kažu, mobinga i narušenih međuljudskih odnosa u kolektivu. Najavljuju jednočasovni štrajk svakog dana do ispunjenja zahteva.

  „Na terenu institucija rešavamo ove probleme veoma strpljivo. Ono što ćemo nadalje uraditi je da ćemo, izmaknuvši temu sa terena nasilja i neargumenata, jer nijedan od ovih nesindikalnih zahteva nema argumentaciju, ostati na putu solventnog poslovanja, nove opreme, procedura, svega onoga što smo radili“, rekla je Stašević Karličićeva.

  Protest ispred Klinike „Laza Lazarević“: Traže smenu direktorke

  Kaže da su i pretnje štrajkom nezakonite, kao i da će razgovarati o stručnim standardima, ali ne i o „nesindikalnim zahtevima“.

  „Ostavši na terenu zakonitosti, o ovim stvarima nećemo razgovarati, ali hoćemo o stručnim standardima i potruditi se da na terenu zakonitosti zaštitimo ugled klinike“, navela je Stašević Karličićeva.

  Doktorka: Direktorka ucenjuje zaposlene

  Doktorka Ljiljana Simić, specijalista psihijatrije, rekla je ranije da traže ostavku v. d. direktorke jer smatraju da su narušeni međuljudski odnosi u kolektivu i da se to odrazilo na kvalitet rada.

  „Direktorka sama piše raznorazne izjave i poziva zaposlene i ucenjuje ih da potpisuju kako bi pokretala disciplinske postupke protiv drugih zaposlenih. Ukoliko zaposleni odbijaju oni bivaju sankcionisani. Mi želimo da dolazimo na posao rasterećeni, da možemo da se posvetimo našim pacijentima bez stalnog straha od moguće kazne“, istakla je tada dr Simić.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE