Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktorka Atene tužila RTS zbog obustave snimanja serije „Pupin“

  Direktorka produkcijske kuće Atena Aneta Ivanović saopštila je da je podnela tužbu protiv RTS posle jednostrane odluke tog javnog medijskog servisa da obustavi snimanje serije „Pupin“.

  Tužila je i portal Pištaljka zbog tekstova o poslovanju njene firme u kojima su, kako tvrdi, iznete laži.

  Ivanović je navela da je o odluci da se obustavi rad na seriji „Pupin“ saznala iz medija, a da od RTS ni pet dana kasnije nije zvanično dobila tu informaciju.

  „Odlučila sam da raskinem Ugovor za proizvodnju TV serije ‘Pupin’ zbog nezakonitih radnji RTS koje su produkciji Atena pričinile ogromnu štetu. Iz istih razloga Atena produkcija podnosi tužbu protiv RTS za naknadu štete, zbog neosnovanog obustavljanja projekta ‘Pupin’, na kom sam u dobroj veru i poštujući ugovor angažovala brojne stručnjake i časne ljude koji sada očekuju objašnjenje“, navela je ona.

  Saopštila je da je podnela i privatnu tužbu protiv RTS „za sve neistine kojima su grubo povredili njenu čast i ugled u javnosti“.

  „Javnost ima pravo da zna da ni na koji način nisam bila ‘preprodavac priloga’ u emisiji ‘Šarenica’, te da sam još manje prekršila bilo koji član Ugovora koji je pet godina Atena produkcija imala sa RTS u vezi sa uređivanjem, kreiranjem i osmišljavanjem najgledanijeg jutarnjeg formata u Srbiji“, rekla je Ivanović.

  Tužba protiv Pištaljke

  Iznela je da je sav posao obavljala „uspešno i odgovorno“ i da je iz istih razloga podnela tužbu i protiv portala Pištaljka koji je pisao o njenim navodnim poslovanjima.

  „Iako sam, kao koleginica sa više od 20 godina novinarskog staža, sve vreme bila dostupna mladoj novinarki Emili, u želji da ima pun uvid u temu koju obrađuje i u skladu sa zakonom odgovorila na svako pitanje portala Pištaljka, uredništvo se ipak odlučilo da objavi nazovi tekstove, u kojima su izneli laži, filovane sa po nekom tačnom informacijom o meni i poslovanju moje firme“, ocenila je ona.

  Portal Pištaljka objavio je nedavno da je produkcijska kuća Atena preprodavala materijal iz emisije „Šarenica“ Turističkoj organizaciji Srbije sa kojom je navodno imala ugovor pored RTS, nakon čega je RTS demantovao delove teksta i najavio da će istražiti slučaj, ali i obustavio snimanje serije „Pupin“.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE