Direktori niških javnih firmi DO DALJNJEG u v.d. statusu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktori niških javnih firmi DO DALJNJEG u v.d. statusu

  Umesto da se biraju na konkursu, aktuelni direktori niških javnih preduzeća ostali su u foteljama u stanju vršioca dužnosti.

  Prema važećim zakonskim regulativama tako mogu još godinu dana, a gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da se konkurs priprema i da će uskoro biti raspisan. Niš nema direktora javnog preduzeća koji nije u v.d. stanju.

  Zašto konkurs već nije raspisan, iako je Komisija formirana još početkom leta, nego se se ušlo u v.d. status, gradonačelnica nije objasnila, ali kaže da se priprema dokumentacija za izbor direktora.

  “Naša komisija intenzivno priprema dokumentaciju za raspisivanje konkursa u ustanovama i preduzećima. Kada komisija završi dokumentaciju i spremi sve to, ući ćemo u tu proceduru za odabir direktora”, rekla je Sotirovski.

  Tačke o imenovanju v.d. direktora niške Toplane, Objedinjene naplate, Direkcije za izgradnju, Parking servisa, Tržnice, Zavoda za urbanizam i Gradske stambene agencije našle su se kao dopuna dnevnog reda u poslednjem trenutku jučerašnje sednice niške Skupštine.

  Direktorima pomenutih preduzeća istekli su mandati, pa je odluka Gradskog veća bila da ostanu u foteljama do raspisivanja konkursa. Osim u Direkciji za izgradnju grada gde je Nebojšu Lovića zamenio Zoran Prokić.

  Direktori Vodovoda i Mediane već su u v.d. stanju, baš kao i direktorka JKP Gorica, pa trenutno nema javnog preduzeća u Niša sa direktorom u punom mandatu.

  Opozicija je negodovala jer su pojedini direktori već bili u v.d. stanju pre nego što su preuzeli pune mandate, ali to nije sprečilo vladajuću većinu da ih većinom glasova ostavi na istim mestima.

  Podsetimo, Komisija za izbor direktora koja treba da pripremi i sprovede kompletan konkurs formirana je još u junu mesecu.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE