Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor Ryanaira NAPAO evropske aerodrome: Imali su jedan posao

  Direktor kompanije Ryanair kritikovao je evropske aerodrome jer ne zapošljavaju dovoljno osoblja koje bi zadovoljilo porast broja putnika, rekavši da su “imali jedan posao da obave”.

  Neil Sorahan, glavni finansijski direktor, rekao je da se “razne vlade” i aerodromi moraju smatrati odgovornima za “neprimereno popunjavanje osoblja”, jer su rasporede letenja imali mesecima unapred.

  Njegovi komentari dolaze u trenutku kada je nedostatak osoblja na aerodromima doveo do velikih poremećaja i otkazivanja velikog broja letova poslednjih meseci.

  Sorahan, koji je rekao da Ryanair ima “fenomenalno leto” jer je ostvario dobit od 170 miliona evra u drugom kvartalu (tri meseca do kraja juna), naveo je za BBC-jev program Today da je najveći problem s kojim se kompanija suočila bio “prekid kontrole vazdušnog saobraćaja širom Evrope”.

   

   

  “Morate pozvati ANSP [provadjere usluga u avio-prevozu] i razne vlade na odgovornost u vezi s nedovoljnim brojem osoblja za to”, rekao je.

  “Kao i sami aerodromi, imali su jedan posao za obaviti, a to je da osiguraju da imaju dovoljno menadžera i osoblja zaduženog za bezbednost. Imali su naše rasporede mesecima unapred i vremena da se pripreme za nalet gostiju”, dodao je.

  On je kazao da je kompanija uspela da unapred popuni 73 dodatna aviona i “dužnost je aerodroma da bolje planiraju sledeće godine”.

  Nalet nakon pandemijske pauze

  Nakon otpuštanja hiljada radnih mesta tokom pandemije, turistička industrija se bori s regrutovanjem, obukom i sigurnosnom proverom novog osoblja dovoljno brzo da održi korak s ponovnom potražnjom.

  Avionske kompanije su, s jedne strane, okrivljene da primaju više rezervacija nego što objektivno mogu opslužiti, dok se aerodromi kritikuju jer nisu u mogućnosti da podnesu više letova nego prethodne dve godine.

  U međuvremenu, čelnici avionske industrije tvrde da su vlade mogle učiniti više kako bi podržale sektor putovanja tokom pandemije. Industriji je takođe pretio štrajk, a mnogi zaposleni zahtevaju povećanje plata kako bi se nosili s rastućim troškovima života.

  Ryanair se suočio sa sukobima sa sindikatima nakon što je smanjio plate tokom pandemije, ali je rekao da je produžio ugovore s više od 80 odsto svojih pilota i oko 70 odsto kabinskog osoblja.

  “Nadamo se da ćemo zaključiti sporazume s preostalim, manjim brojem u bliskoj budućnosti”, rekla je grupa.

  Sorahan je rekao da je svaki štrajk koji se dogodio imao “minimalni uticaj” na usluge, odnosno putnike.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Ryanair/Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE