Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor KC Srbije više ZABRINUT, malo i OHRABREN

  Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin kaže da je epidemiološka situacija i dalje ozbiljna, mada počinje da se izjednačava broja prijema i otpusta kovid-pacijenata, što „ohrabruje“.

  Upitan šta je uslov poboljšanja epidemiološke situacije, Ašanin je naglasio da je „jedino rešenje“ vakcinacija, navodeći primer Izraela koji sada dnevno ima ispod 400 novozaraženih. „Nadamo se takvom scenariju i kod nas“, rekao je.

  Najveći broj hospitalizovanih u Srbiji zabeležen je u decembru prošle godine – 8.100, a sada sa preko 7.500 se približavamo tom broju, što je zabrinjavajuće, kaže on, ali napominje da je situacija, ipak, počela da se popravlja.

  „Do skoro smo imali situaciju da je broj primljenih kovid pacijenata bio veći u odnosu na broj otpuštenih, sada smo došli do broja koji je sličan, i to bi moglo da ukaže na to da je epidemiološka situacija počela da se popravlja, ali i dalje smo daleko od toga da je možemo oceniti kao stabilnu„, rekao je Ašanin za Radio-televiziju Srbije.

  Ašanin je napomenuo da ga zabrinjava povećanje broja umrlih i pacijenata na respiratoru.

  „Zabrinjava povećanje broja umrlih i onih na respiratoru. U ovom talasu je veliki udar na intenzivnu negu. Dešavalo se da već na prijemu pacijenti odlaze na intenzivnu“, rekao je on.

  Doktor je dodao da nedostaje „ogroman“ broj lekara u bolnicama, jer je otvaranje kovid bolnice u Batajnici bio „veliki izazov“, gde je, kao je rekao, prešlo 100 specijalista, 200 klinčkih lekara i više od 300 medicnskih sestara i tehničara.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE