Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktna banka zvanično može da preuzme Pireus

  Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je Direktnoj banci iz Kragujeva da preuzme Pireus (Piraeus) banku Beograd.

  Direktna banka je sredinom oktobra ugovorila kupovinu Pireus banke i saopštila da će preuzimanje biti završeno ;do kraja prvog kvartala 2018. godine, posle pribavljanju svih neophodnih saglasnosti nadležnih organa. Kupovina Piraeus banke uslovljena je uobičajenim korporativnim i regulatornim dozvolama, uključujući i one koje izdaje Narodna banka Srbije.

  Direktna banka će posle preuzimanja Pireus banke, čiji je vlasnik grčka Pireus banka, imati oko 60 ekspozitura i više od 800 zaposlenih. Očekuje se da će vrednost imovine Direktne banke iznositi više od pola milijarde evra. Direktna banka je u vlasništvu biznismen Andreja Jovanovića (49,9 odsto vlasništva) i Bojana Milovanovića (49,98 odsto udela), a nastala je početkom 2016. godine, kada je kragujevačku KBM banku kupila Nova kreditna banka Maribor. Direktna banka je ove godine godine kupila i Findomestic banku iz Beograda.

  Izvor: Beta

  Foto: Logo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE