Digitalna transformacija HR sektora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Digitalna transformacija HR sektora

  Digitalna transformacija HR sektora

  Piše: Katarina Smiljanski, Coming

  Katarina Smiljanski, Coming

  Katarina Smiljanski, Coming

  Kriza izazvana pandemijom koronavirusa donela je mnoge izazove u poslovanju preduzeća, ali i određene novine. Kompanije koje su se brzo adaptirale na novonastalu situaciju bile su visoko digitalizovane ili su u kratkom vremenskom periodu uspele da digitalizuju veći deo svojih internih ili prodajnih procesa.

  Jedan od procesa koji je sve više podložan digitalizaciji, a koji značajno doprinosi efikasnosti jednog preduzeća jeste digitalna transformacija HR sektora. Izazovi sa kojima se preduzeća susreću u ovom, najvažnijem sektoru jesu brzina procesa, automatizacija, kao i lakoća upravljanja informacijama i dokumentacijom zaposlenih.

  Nakon duže analize poslovnih procesa u ovom sektoru, a koristeći svoje višedecenijsko iskustvo u oblasti poslovnih aplikacija,

  kompanija Coming je sada u mogućnosti da svojim korisnicima ponudi softversko rešenje koje digitalizacijom prevazilazi većinu izazova u HR sektoru.

  Sistem za HR menadžment, koji je sada na raspolaganju budućim korisnicima, na jednostavan način upravlja ciklusom zaposlenja u jednoj kompaniji od momenta konkursa za određenu poziciju do samih promena pozicija u određenoj kompaniji.

  Cilj ovog inovativnog rešenja jeste da značajno ubrza i pojednostavi upravljanje ovim procesima, a pogotovo na kritičnim tačkama, kao što je vođenje evidencije o različitim načinima isplate zarade zaposlenima u zavisnosti od vrste ugovora (privremeni/povremeni angažman ili angažman za stalno). U poslovanju preduzeća prepoznat je izazov u vođenju kvalitetne evidencije isplate za zaposlene koji obavljaju svoje poslove honorarno, a koje ovaj sistem na jednostavan način rešava.

  U određenim kompanijama digitalna transformacija bilo kog procesa sa sobom može nositi stres, budući da korisnici smatraju da je neophodan dug proces privikavanja na nove sisteme.

   

  Digitalna transformacija HR sektora

  Digitalna transformacija HR sektora

  Kompanija Coming se potrudila da prelazak jedne kompanije na sistem za HR menadžment bude izuzetno komforan, bez potrebe za visokim obukama ili specifičnim softverskim znanjima osobe koja koristi ovaj softver. Sam servis je baziran na vebu i kompatibilan je i sa ostalim Microsoft Office aplikacijama. S obzirom na to da je za korisnike izuzetno važno da servis u potpunosti odgovara potrebama kompanije u kojoj se implementira, Coming sa svojim korisnicima, pre implementacije rešenja, analizira specifične korisničke potrebe i implementira module koji su neophodni.

  Digitalna transformacija u svojoj srži ima cilj da značajno poveća efikasnost procesa u jednom preduzeću. Korisnici koji su do sada implementirali sistem za HR menažment u vrlo kratkom vremenu osetili su značajne poslovne benefite u vidu uštede vremena, koje zaposleni sada koriste u mnogo profitabilnije svrhe.

  Sistem za HR menadžment kompanije Coming servis je novog vremena, koji uzima u obzir sve promene u poslovanju koje se danas dešavaju – od onlajn poslovanja do podeljenog načina rada od kuće ili iz kancelarije.

   

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE