Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sud, kazna, sudski spisi

  Sindikat Sloga tuži direktora turskog Teklasa

  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu krivičnu prijavu protiv direktora privrednog društva Teklas Automotive Vedata Sahinkaje i drugih NN lica, zbog krivičnog dela falsifikovanja isprava, čime se sprečava garantovana sloboda sindikalnog udruživanja i nanosi direktna šteta sindikatu.

  Sindikati Sloga su u saopštenju naveli da je članovima Sindikata Sloga Teklas Automotive NN lice uručilo lažne ispisnice na kojima je utisnuto ime Sindikata i navedeni podaci koje je neophodno popuniti radi istupanja iz članstva sindikata.

  Određeni članovi sindikata su popunili ovaj dokument i predali ga rukovodstvu sindikata, koje je utvrdilo da su ispisnice lažne i da su dovedeni u zabludu po pitanju isčlanjenja.

  Sindikat očekuje da OJT Vladičin Han protiv okrivljenih direktora i NN lica donese naredbu za sprovođenje istrage, prikupi sve dokaze i nakon toga podigne optužnicu i da je podnese nadležnom sudu, navedeno je u saopštenju.

  Kompanija Teklas je fabrika turskog investitora Teklas Automotive i predstavlja globalnog dobavljača u auto-industriji, sa sedam fabrika u četiri zemlje.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE