Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Detaljno objašnjenje NOVIH MERA: Ko radi do 18h, a ko do 21h

  Zbog sve gore epidemiološke situacije Vlada Srbije propisala je nove mere za suzbijanje širenja koronavirusa koje stupaju na snagu danas tačno u 18 sati, a trajaće narednih 10 dana.

  Donosimo vam njihov detaljan spisak:

  Izmenjeno radno vreme

  Radno vreme do 18 sati važi za: restorane, kafiće, barove, klubove, kladionice i tržne centre. Takođe, za pozorišta i bioskope, odnosno ustanove kulture, važi režim rada do 18 časova.

  Radno vreme do 21 sat važi za: prodavnice prehrambene robe i kioske, frizere, butike, kao i druge zanatske radnje. Ovo se takođe odnosi i na banke, pošte i teretane.

  Neograničeno radno vreme: apoteke, benzinske stanice za prodaju goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane mogu da rade 24 časa.

  Obavezna zaštita

  Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme, odnosno nošenje zaštitne maske, u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

  Dakle, ukoliko čekate u redu, zeleno svetlo na pešačkom prelazu ili bilo kom drugom mestu gde je nemoguće održati socijalnu distancu od 1,5 metar maska je obavezna.

  U kafićima i restoranima masku možete skinuti samo kada ste za stolom. U svakoj drugoj situaciji, nošenje maske je obavezno.

  Zabrana okupljanja više od 5 osoba

  Zabranjena su sve javna okupljanja sa prisustvom više od pet osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

  Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta – odnosno minimum četiri kvadratna metra po osobi.

  Rad od kuće

  Nova mera je i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

  Pojačana kontrola u prevozu

  Nova mera je i stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, produžava se vreme takozvanog špica kada će biti povećan broj vozila. Umesto dosadašnjeg špica koji je trajao od 15 do 17 časova, kada je uključivan maksimalan broj vozila, ubuduće će biti produžen i trajaće od 15 do 20 časova.

  U ovom periodu biće uključeno 236 vozila više od uobičajenog broja, a to znači da će se i u popodnevnom periodu na ulicama Beograda naći 1.641 vozilo javnog linijskog prevoza.

  Prevoznicima su dostavljena obaveštenja koja će biti istaknuta na prvim vratima vozila, koja se odnose na preporučeni broj putnika u vozilu, u zavisnosti od tipa, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i donetim merama.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE