Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izračunajte koliki je vaš rizik da se ZARAZITE KORONOM

  Ulazimo u deseti mesec trajanja pandemije u Srbiji i deseti mesec agonije i straha da li ćemo se zaraziti i na taj način ugrožiti naš ili život nekog od naših bližnjih.

  Upravo zbog toga, kreiran je kovid kalkulator koji vam na ovo pitanje može dati odgovor, premda samo okvirno i ne tako precizno.

  Program kojim se računa da li ste u riziku da obolite od korone uzima u obzir postojanje niza faktora koji utiču na rizik da se zarazite, a to je pre svega koji posao radite, da li živite u manjem ili većem mestu, te da li živite sami ili sa drugim ljudima.

  Glavni faktori koji utiču na ozbiljnost bolesti, ukoliko se zarazite koronavirusom, jesu godine, pol, etničko poreklo i postojeći zdravstveni problemi (srčani problemi, moždani udar, demencija, dijabetes, gojaznost, visok krvni pritisak). Kombinacija svih ovih faktora utiče na kraju na to kakav će ishod biti u svakom pojedinačnom slučaju, a svest o tome kojoj grupi pripadate može da doprinese vašoj odluci da se intezivnije čuvate.

  COVID-19 (Coronavirus) Survival Calculator meri vaš rizik uz pomoć veštačke inteligencije.

  Ovaj projekat stvorila je softverska kompanija Nexoid, sa sedištem u Londonu.

  Kako navode, iako nisu medicinski profesionalci, oni poseduju veštine istraživanja i analize, a poznaju računarske nauke.

  Usluga koju pružamo zasniva se na promenjivom statističkom modelu. Ovaj model se kontinuirano ažurira kako bi se proizvela najtačnija moguća predviđanja“, navodi se na njihovom sajtu, a kako dodaju, njihov cilj je tačnost.

  Kako bi procenili rizik od infekcije i smrtnosti zbog koronavirusa, koriste se podaci koje je neophodno uneti.

  „Skup podataka je presudan za istraživače da bi razumeli i na taj način se izborili protiv Kovida-19“, pišu i dodaju da su podaci bezbedni, a vi ostajete anonimni.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE