Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Maserati stigao u Srbiju (FOTO)

  Kompnija Delta Automoto, koja posluje pod okriljem Delta Auto grupe, potpisala je ugovor sa proizvođačem luksuznog brenda automobila Maserati i time postala zvanični i ekskluzivni uvoznik, distributer i ovlašćeni serviser ovog italijanskog brenda.

  Generalna direktorka Delta Auto grupe i potpredsednica Delta Holdinga Aleksandra Đurđević, istakla je na konferenciji za novinare da su pregovori sa Maseratijem iz Modene započeti pre godinu dana, te da je prvi razlog koji je motivisao ovu kompaniju da dovede Maserati u Srbiju snažna petogodišnja strategija proizvođača automobila, koja je pre svega bazirana na tome da brend uvodi sržne inovacije u automobilski svet.

  „Radeći sa premijum brenovima, stekli smo osećaj da su naši klijenti i tršžte spremni za jedan ovakav luksuzni brend. Potpisali smo ugovor o ekskluzivnom zastupništvu, uvozništvu i servisiranju brenda Maserati za tržište Srbije, Slovenije i Hrvatske“, rekla je Đurđević.

  Aleksandra Đurđević, Delta Auto grupa (BIZLife)

  Aleksandra Đurđević, Delta Auto grupa (BIZLife)

  Ovo je prvi put da jedna domaća automobilska kompanija izlazi u region, na tržište Evropske Unije, iz Delta Auto Grupe ističu da su na to ponosni, te da planiraju da nastave dalje sa ovakvim iskoracima.

  „Kompanija Delta Auto posluje na domaćem tržištu skoro 30 godina. Za to vreme predstavljali smo ključne, svetske automobilske brendove i dovođenje Maseratija predstavlja dragulj našeg poslovanja i tome se mnogo radujemo. To je velika odgovornost da na našem tržištu predstavimo nove standarde, koji još uvek ne postoje kada je iskustvo klijenata u pitanju“, navela je direktorka Delta Auto grupe.

  Maserati, Delta auto (BIZLife)

  Maserati, Delta auto (BIZLife)

  Prema njenim rečima za nekoliko dana, u tržno centru „Galerija“ otvara se Maserati Store gde će svim imati priliku da vide dolazeće modele ovog brenda, kao i lifestyle kolekcije iz Maserati ponude.

  „Sredinom sledeće godine otvaramo ovlašćeni salon po najvišim standardima, potom tržište Slovenije i u 2024. godini otvaramo tržište Hrvatske“, navela je Đurđević.

  Generalni direktor Maseratija za istočnu Evropu, Marko Spadaro, izrazio je verovanje da će saradnja Maseratija i Delta Automoto-a biti uspešna i dugotrajna. On je podvukao da će 2023. godina biti važna u pogledu elektrifikacije Maseratijeve game kao i da će ovaj italijanski brend biti prvi koji će imati električni automobil u trkama Formule E.

  „Nakon pažljive analize tržišta i prilika u ovom regionu uvdeli smo da bi jedino Delta Auto grupa mogla na najbolji mogući način da predstavlja Maserati brend. Reč je o kompaniji (Delta Automoto) koja uspešno posluje u Srbiji gotovo 30 godina i sigurni smo da će svojim znanjem i profesionalnošću ponuditi kvalitetno i sveobuhvatno iskustvo klijentima“, ističe Spadaro.

  Cene od 80.000 EUR do preko 300.000 EUR

  Brend direktor Maserati brenda, Miloš Milošević, istakao je da uklapanjem lepote sa performansama i moći sa elegancijom Maserati stvara remek-dela koja prave prepoznatljive razlike u svetu auto industrije.

  „Maserati trenutno u ponudi ima osam modela: Ghibli, Quattroporte, Grecale, Levante, MC20, MC20 Cielo i dolazeci Granturismo i Grancabrio. Modeli koji su 100 odsto na elektricni pogon nosiće oznaku Folgore, a prvi modeli koje očekujemo su potpuno električni Grecale i Granturismo. Raspon cena će se kretati od oko 80.000 eura (startna cena) za model Grecale GT, dok će najskuplji model biti MC20 Cielo čija cena ide i preko preko 300.000 evra. Svaki model se može skrojiti baš po meri i za to je zaduzen Maseratijev program personalizacije „Fuoriserie“  kroz koji klijenti mogu kreirati unikatni Maserati sa svojim licnim pecatom“, kazao je Milošević.

  Miloš Milošević, Delta Automoto (BIZLife)

  Miloš Milošević, Delta Automoto (BIZLife)

  On je na konferenciji za novinare predstavio model Maserati Grecale – SUV koji je predvodnik nove ere za Maserati. „Izbor motora može biti konvecionalni benzinski agregat i hibridni, a u pripremi je i potpuno električni Grecale sa bedžom Folgore koji će biti prvi Masertati SUV 100 odsto na električni pogon.“

  „Kod Maseratija inovacija je ugrađena u svaki korak razvoja, a najsavremenija tehnologija testiranja omogućava da se  predvide najbolje performanse među bezbroj mogućnosti. Opsesija mehanikom i brzinom bio je kamen temeljac brenda i do dan danas je tako. Spojio je trkacku tradiciju sa stogodišnjim iskustvom na stazi i italijanskim osecajem za stil i luksuz“, zaključio je Milošević.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE