Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Delivery Hero Glovo

  Delivery Hero postaje VEĆINSKI VLASNIK kompanije Glovo

  Delivery Hero SE („Delivery Hero”, „Kompanija” ili „Grupacija”), vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu, uspešno je preduzela sve završne radnje u transakciji vezano za GlovoApp23, S.A. („Glovo”).

  Kompanija će biti većinski akcionar u Glovu i imaće približno 94% akcija na „nerazvodnjenoj” osnovi u vodećoj višekategorijskoj platformi za dostavu. Akcionarski kapital kompanije Delivery Hero biće uvećan, a čeka se odobrenje za naknadno trgovanje akcijama.

  Niklas Östberg, generalni direktor i suosnivač kompanije Delivery Hero, izjavio je: da ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj

  „Već godinama se poznajemo, poštujemo i verujemo jedni drugima. Naši timovi dele istu viziju, a ipak možemo puno toga da naučimo jedni od drugih razmenjujući znanja i istražujući tehnološke, kao i operativne sinergije.”

  Oscar Pierre, generalni direktor i suosnivač platforme Glovo, smatra da će udruživanje snaga sa porodicom Delivery Hero ubrzati rast i razvoj Glova.

  „Zajedno ćemo usluživati ogroman broj stanovnika na četiri kontinenta, pri čemu će milioni lokalnih firmi i kurira neprestano imati koristi od naše platforme. Drago nam je što konačno počinjemo da radimo zajedno i da delimo znanja i tehnologiju sa ostalim brendovima u Grupaciji.”

  • Delivery Hero je preduzeo sve radnje za obavljanje transakcije u kojoj će postati većinski akcionar u Glovoapp23, S.A.
  • Zahvaljujući opsegu poslovanja kompanije Glovo, Delivery Hero će usluživati i do 2,2 milijarde ljudi u 74 zemlje
  • Delivery Hero planira da otkrije detaljnije informacije u vezi sa poslovanjem platforme Glovo tokom prve polovine 2022. godine u sedmicama nakon zvaničnog okončanja transakcije.

  Poslovanje platforme Glovo na teritoriji EEMEA upotpuniće globalno prisustvo kompanije Delivery Hero, što znači da će biti pokrivene ukupno 74 zemlje sa čak 2,2 milijarde korisnika na četiri kontinenta. Strateško partnerstvo proisteklo iz date transakcije omogućiće ovim kompanijama da iskoriste međusobnu tehnološku i operativnu stručnost. Glovo će i dalje poslovati pod postojećim brendom i sa postojećom platformom kojom trenutno upravlja rukovodeći tim na čijem su čelu osnivači Oscar Pierre i Sacha Michaud, koji će ostati u Glovu.

  Plan je da detaljnije informacije o poslovanju platforme Glovo u prvoj polovini 2022. godine budu obelodanjene u sedmicama nakon zvaničnog završetka transakcije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Delivery Hero

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE