Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Darežljivi Francuz je u testament uključio i – MAČKE iz Ermitaža

  Darežljivi francuski filantrop u svoj testament uključio je veoma neobične korisnike – gomilu mačaka koje žive u podrumu Državnog muzeja Ermitaž u Rusiji.

  Otprilike oko 50 mačaka živi u poznatom muzeju u Sankt Peterbugru. U ovom muzeju nalazi se 3 miliona umetničkih dela, artefakata i skulptura, a mačke su deo muzeja još od vremena carice Elizabete koja je vladala od 1741. do 1761. godine.

  Katarina Velika, osnivač Ermitaža, dala je mačkama status čuvara muzeja jer su one zadužene za zaštitu umetničkih dela od glodara.

  O njima se brinu volonteri i muzejsko osoblje, a za njih se daju i brojne donacije. Osim toga, o mačkama brine lokalni veterinar.

  Generalni direktor muzeja Mihail Piotrovski rekao je na konferenciji za štampu ranije ovog meseca da je neimenovani francuski filantrop bio toliko oduševljen mačkama da im je u testamentu ostavio „malu sumu novca“.

  „Naš francuski prijatelj učinio je jako dobru stvar. Ovo je sjajan PR i za mačke i za dobrotvorne akcije. Iznos nije velik, ali nama je vrlo važno i zanimljivo kada neko u testament uključi naše mačke. To je vrlo lep gest. Sredstva će se verovatno upotrebiti za popravke u muzejskim podrumima u kojima mačke žive“, kazao je Pjotrovski.

  „Francuski filantrop je nasledstvo podelio bliskim rođacima, francuskoj organizaciji za očuvanje životne sredine i našim mačkama“, rekla je portparolka muzeja.

  Vest o nasledstvu u Ermitaž je stigla tokom leta, a sada se obavljaju završni pregovori s francuskim advokatima.

  Zbog pandemije koronavirusa Ermitaž je ponovo zatvorio svoja vrata za posetioce, ali oni koji žele mogu postati pokrovitelji mačaka ako kontaktiraju upravu muzeja.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE