"Dara iz Jasenovca" ipak u razmatranju za OSKARA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Dara iz Jasenovca” ipak u razmatranju za OSKARA

  Akademija filmskih umetnosti i nauka objavila je spisak filmova koji se razmatraju za kandidaturu u kategoriji Najbolji film, i na tom spisku nalazi se i “Dara iz Jasenovca”. Dodela 93. Oskara bi trebalo da bude emitovani 25. aprila uživo na ABC-u.

  Lista koja broji 366 filmova koju je obavio Deadline.com najduža je lista potencijalnih kandidata u istoriji Oskara u poslednjih 50 godina, prošle godine ih je bilo 344.

  Lista je bazirana na novim pravilima koje je uslovila pandemija korona virusa, koja je i dodelu pomerila s februara na april. Tako sada za Oskara mogu da se nadmeću filmovi koji su objavljeni do 28. februara i koji su barem sedam dana proveli u bioskopu u barem jednom od ovih područja – okrug Los Anđelesa, Grad Njujork, Zalivska oblast San Franciska, Čikago, Majami i Atlanta.

  Podsetimo, 10. februara saopšteno je da je”Dara iz Jasenovca” ispala iz trke za prestižnu nagradu. Naime, Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka napravila je uži izbor kandidata za Oskara u devet kategorija, a srpski kandidat “Dara iz Jasenovca” nije se tada našao na spisku i u trci za najbolji film na stranom jeziku.

  Od 93 nominovana kandidata za kategoriju najbolji film na stranom jeziku, među kojima je bila istorijska drama o devojčici Dari u zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac, Akademija filmskih umetnosti i nauka suzila je izbor na 15 ostvarenja.

  Srpski kandidat, koji je izazvao brojne polemike, nije se našao u užoj konkurenciji za prestižnu filmsku nagradu u kategoriji Najbolji film na stranom jeziku.

  “Dara iz Jasenovca“ ispala iz trke za Oskara

  Ceo film “Dara iz Jasenovca” sada i na YT, već ima 200.000 pregleda (VIDEO)

  Izvor: BIZlife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE